Crna kronika
RAZBIJENA SPLITSKA NARKOSKUPINA

Osumnjičeni ispod jastuka imao napunjen pištolj
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
SPLIT - Nakon 14 mjeseci rada splitska policija razbila je veliku narkoskupinu na svom području. O kakvom profilu ljudi iz kriminalnog miljea je riječ svjedoči i to što je, pri uhićenju, jedan od osumnjičenih ispod jastuka imao pištolj s metkom u cijevi. U akciji uhićenja sudjelovalo je oko 50 policajaca kriminalističke, interventne i specijalne policije.

Istragom je utvrđeno da je 34-godišnjak od srpnja prošle do svibnja ove godine na području Hrvatske organizirao i povezao 28-godišnjaka, 35-godišnjaka i drugog 34-godišnjaka, razradio plan i svakom od njih podijelio zadatke da bi ubili 33-godišnjaka, koji mu je bio dužan više stotina tisuća eura od krijumčarenja i preprodaje droge. Šestorica su, radi zastrašivanja osoba bliskih 33-godišnjaku i s njim povezanih osoba, podmetala požare u ugostiteljskim objektima koji su se nalazili u sklopu stambenih objekata. Uz to, četvorica, od ukupno sedam osumnjičenih, poduzela su sve u cilju kontinuirane nabave, krijumčarenja i daljnje preprodaje droga kokain, heroin i marihuana s području država Južne Amerike i Europske unije u Hrvatsku. Prvoosumnjičeni 34-godišnjak sumnjiči se i za posredovanje pri tome. U pretragama osoba, domova i drugih prostorija te vozila koje koriste osumnjičenici pronađeno je više komada vatrenog oružja, od čega jedno vatreno oružje s prigušivačem, s više pripadajućih spremnika, više od 150 komada različitog pištoljskog streljiva, veći broj mobilnih aparata s pripadajućim SIM karticama, više prijenosnih računala, više bankovnih kartica, više ugovora o kupoprodaji nekretnina, kao i više univerzalnih naloga o izvršenim uplatama i isplatama novca, više pisanih zapisa s raznim šiframa i kodovima za pristup računima, vaga za precizno mjerenje, manje količine kokaina, heroina i marihuane te silikonska maska.

Sedmorka se sumnjiči za kaznena djela: zločinačko udruženje, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom počinjeno u sastavu zločinačkog udruženja i neovlaštena proizvodnja i promet drogama, također počinjeni u sastavu zločinačkog udruženja. Od njih sedam, četvorica su uhićena, dvojica se od prije nalaze u istražnom zatvoru, a jedan je u bijegu. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana