Mozaik
MOGUĆE JE DRASTIČNO SMANJENJE KAPACITETA

20. EXIT festival ipak će se održati, ali tek u kolovozu
Objavljeno 23. svibnja, 2020.

Iako je EXIT festival nedavno objavio kako se ove godine neće održati u svom standardnom formatu i terminu, premijerka Srbije Ana Brnabić u četvrtak je zamolila organizatore da ne otkazuju festival, već da je preporuka srpskog Kriznog stožera odgoda za kolovoz imajući u vidu drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji, ali i cijeloj regiji i većini zemalja Europe.

- Donijeli smo preporuku da se EXIT pomakne na kolovoz, jer očekujemo kako će tada biti potpuno mirna situacija u cijeloj Europi - rekla je premijerka Srbije novinarima i dodala da je preporuka da se festival pomakne, a ne otkaže.

Iz EXIT tima pozdravili su mogućnost da se u kolovozu održi ne samo EXIT festival već i druge manifestacije u Srbiji, te kako je preporuka epidemiologa dobra vijest za sve, a posebno za najpogođenije sektore turizma i manifestacija. U EXIT timu napominju da su spremni i na promjenu formata festivala.

- Ako bude potrebno, mi smo spremni drastično smanjiti kapacitet festivala, kao ograničiti broj posjetitelja na domaću i regionalnu publiku - izjavili su organizatori i apelirali da se organizira sastanak na kojemu će se definirati svi detalji i odgovoriti na otvorena pitanja.

Ovu udarnu vijest koja se velikom brzinom širi europskom festivalskom scenom prokomentirali su i regionalni eksperti u event industriji na panelu koji je u četvrtak navečer održan o sudbini manifestacija.

- Ovo je odlična vijest, ali i očekivana, imajući u vidu da epidemija u većini europskih zemalja ubrzano prolazi. Srbija je napravila jako pametan potez što je prva objavila ovakvu vijest, jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati i države koje to prepoznaju brže će oporaviti turizam od drugih - kaže Pavle Kostadinović iz slovenske turističke agencije Supratravel.

S njim se slaže i Adnan Mehmedović, priznati hrvatski promotor i suosnivač Fresh Island festivala na Zrću.

- Ovo je spektakularna vijest ne samo za regiju već za cijelu svjetsku event i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti s EXIT-a. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje u našoj okolici prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati diljem svijeta - rekao je Mehmedović.

Podsjetimo, originalni termin jubilarnog 20. EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu bio je od 9. do 12. srpnja 2020. Pod simboličnim sloganom EXIT 2.0 festival označava početak svoje nove ere, kojom najavljuje brojne inovacije u svim područjima svog djelovanja. Na više od 40 pozornica i zona planirali su okupiti neke od najvažnijih glazbenih zvijezda današnjice, ali i nekoliko odabranih EXIT izvođača iz prethodna dva desetljeća, čiji su nastupi zauvijek postali nerazdvojan dio povijesti festivala.

Tanja Kvorka
Adnan Mehmedović

hrvatski promotor i suosnivač Fresh Islanda

Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje u našoj okolici prepoznati priliku kako bi što prije oporavile festivalski turizam po kojemu smo prepoznati diljem svijeta.
ZDRAVLJE PRVO
Odmah nakon prestanka izvanrednog stanja organizatori festivala objavili su otvoreno pismo u kojemu kažu kako se EXIT festival neće održati u svom standardnom formatu i datumima. “Svima nama u EXIT-u je zdravlje naših posjetitelja, građana Novog Sada i Srbije, kao i svih sudionika u organizaciji na prvom mjestu. Zato i smatramo da nije sporno pitanje promjene formata i pomicanja datuma festivala”, stoji u pismu.
Možda ste propustili...

TRI GLAVNE AMERIČKE DISKOGRAFSKE KUĆE

Glazbenici obustavili rad zbog Georgea Floyda

MARK SELIGER DONIRAT ĆE PRIHOD ZA ŽRTVE KORONAVIRUSA

Aukcija djela fotografa zvijezda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NEDJELJU NA HRT-u

Dokumentarni film „Obitelj Trump: Od imigranata do predsjednika“

2

"IMAM NEKOG KOGA NEMAM"

Putokazi predstavljaju novi singl

3

JONATHAN, J. R. AUGUST, LOVELY QUINCES, NIPPLEPEOPLE...

Šibenski “Let’s Rock” festival 21. lipnja