Osijek
UDRUGA HPT UMIROVLJENIKA OTVORILA TRADICIONALNU IZLOŽBU

Radovi se mogu pogledati do 20. lipnja
Objavljeno 21. svibnja, 2020.
Međunarodna izložba slika i rukotvorina, predviđena još u ožujku tijekom uskrsnih blagdana, od jučer je postavljena u Tvrđi u zgradi najstarije pošte na ovim prostorima. Organizator je Udruga HPT umirovljenika u čijim su se prostorijama, pokraj zgrade pošte u Ulici Franje Markovića 2, okupili umjetnici na tradicionalnoj, osmoj izložbi.

Nažalost, zbog situacije s COVID-19 mnogi umjetnici okupljeni u Udruzi PTT umirovljenika iz grada prijatelja Subotice s kojima Udruga redovito kontaktira nisu mogli osobno doći na izložbu koju inače ne propuštaju. Ipak, poslali su svoje radove koji su također ondje izloženi zajedno s radovima osječkih umjetnika. To su: Marija Stanić, Marija Birmili, Mira Rebuš, Branka Dvorski Orth, Franjo Novak, Marija Škala, Krunoslava Zobghi, Zdravko Furgala, Lidija Pavlić, Biljana Josipović i Božidar Buhin, inače predsjednik udruge. Osječki su članovi u gotovo svakodnevnom kontaktu i stvaranju, a što je u konačnici rezultiralo i ovom jedinstvenom izložbom.

Okupljene umjetnike u zgradi Hrvatske pošte u Tvrđi pozdravio je i pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar. Pozvao je sve sugrađane da izložbu slika i rukotvorina pogledaju sve do 20. lipnja, i to u vremenu od 9 do 12 sati. Ma. M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike