Novosti
UHIĆENI PRIPADNICI SPLITSKOG NARKOMILJEA

Podmetali požare u borbi za prevlast
Objavljeno 22. svibnja, 2020.
Splitska policija je u koordinaciji s Uskokom uhitila više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, a prema neslužbenim podatcima, riječ je o pripadnicima narkoscene od prije poznatima policijskim krugovima.


Splitska policija potvrdila je u četvrtak da je uhićeno više osoba te da je u tijeku kriminalističko istraživanje u koordinaciji s Uskokom nakon čega će moći iznijeti više informacija.


Uhićene osobe se, prema neslužbenim podatcima, tereti da su unatrag godinu dana u sastavu zločinačkog udruženja počinile kaznena djela prouzročena međusobnim sukobima unutar kriminalnih skupina na splitskom području. Pripadnici narkomiljea navodno su ozbiljni igrači koji su se organizirali unutar svoje skupine kako bi ratovali s drugom skupinom radi preuzimanja kontrole nad poslovanjem u narkobiznisu.


Pritom su pripadnicima suprotnih klanova palili kafiće dovodeći u opasnost živote i imovinu.
Među uhićenima je, prema pisanju Jutarnjeg lista, Dean Majstorović zvan Điđi, poznat i po tome što je preživio dva atentata, ali i po preprodaji 17 kilograma marihuane zbog čega je odslužio zatvorsku kaznu. Terete ga, navodno, da je bio šef zločinačke skupine koja se bavila paljevinama lokala. Uz njega u srijedu ujutro privedeni su Ivan Šunjić i Luka Buzdovačić zvani Sken, koji je poznat po pucnjavi ispred popularnog kafića "Krom" kada su on i Željko Rajić, šef zločinačke udruge koji je trenutno u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, ranili tri osobe. Pretrage stanova odvijale su se na više lokacija u Splitu. H
Možda ste propustili...

DIP IZDAO PRVE UPUTE - PRIJAVE OD 3. DO 16. LIPNJA

Zaprimanje kandidature uz mjere zaštite

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OTVARANJE HRVATSKE GRANICE

Bez zabrane prelaska za deset zemalja

2

U BRODU OBOLJELA RADNICA IZ ŠVEDSKE

U Osijeku bez novooboljelih

3

ISPRAĆAJ MATURANATA

Učenici će ipak slaviti na
lijevoj dravskoj obali?