Regija
UGOVORI S UDRUGAMA ZA PROJEKTE I PROGRAME

Na 37 udruga raspodijelili 383 tisuće gradskih kuna
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
VINKOVCI - Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić održao je prijam za predstavnike udruga s područja grada Vinkovaca kojima su raspodijeljena financijska sredstva na temelju javnog poziva za programe, projekte, aktivnosti i manifestacije iz područja socijalne i zdravstvene skrbi, humanitarnog djelovanja i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata.

Predviđena sredstva od 383 tisuće kuna raspodijeljena su na 37 udruga, koje su prijavile ukupno 41 program, a iznosi potpore kreću se od 1000 do 80.000 kuna. Na prijmu je bilo 25 predstavnika udruga, a sve ostale udruge svoje će ugovore potpisati u idućih nekoliko dana.

Andrea Vinković, pročelnica za društvene djelatnosti grada Vinkovaca, istaknula je kako su cijelo vrijeme bili u kontaktu s predstavnicima udruga, pa je na temelju toga i donesena odluka o raspodjeli sredstava sukladno aktualnim okolnostima.

- Sigurno je da zbog svega ovoga trpe i udruge jer neće moći izvesti programe koji su planirani i prijavljeni na natječaj - rekla je Vinković.

Prema riječima Gabrijela Šokičića namjera je bila odmah početkom godine potpisati ugovore i dodijeliti sredstva kako bi mogli što prije ići u realizaciju svojih programa, međutim dogodilo se da će opet, kao i prijašnjih godina, sredstva dobiti nešto kasnije. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike