Regija
URUČENE ŽUPANIJSKE NAGRADE

Mariji Bajt nagrada za životno djelo
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
POŽEGA - Zbog pandemije koronavirusa Požeško-slavonska županija nije obilježila svoj dan, otkazane su sve svečanosti, osim uručivanja županijskih nagrada zaslužnim pojedincima i tvrtkama. Nagrada za životno djelo uručena je Mariji Bajt za višegodišnji rad i rezultate značajne za doprinos u kulturi i očuvanju kulturne baštine županije, zbog promicanja kulturnih vrijednosti i pružanja uzora mladim naraštajima o tome kako se treba boriti u stvaranju budućnosti hrvatskog društva. Godišnja nagrada uručena je dr. sc. Hrvoju Potrebici, prof. i znanstveniku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Mariju Kalanu i Mariju Bošnjaku, članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, volonterskim provoditeljima projekta "Sat istine", nastalog kao dopuna nastave zavičajne povijesti stvaranja i obrane RH za učenike osmih razreda svih škola Požeško-slavonske županije, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik, KUD-u Orljava iz Pleternice i Kutjevu d.d. iz Kutjeva. Povelje zahvalnosti primili su Borislav Černi iz Pakraca, Hrvatske željeznice Putnički prijevoz i Dražen Divjak iz tvrtke Arriva.

- Svatko od nas, na svoj način i u okviru svojih djelatnosti, pridonosio je rastu i razvoju županije. Svim nagrađenima zajednička je želja rast i razvoj našeg zavičaja i širenje znanja u kulturnoj, prosvjetnoj, zdravstvenoj, poljoprivrednoj i gospodarskoj djelatnosti na dobrobit naših sugrađana - zahvalila je Marija Bajt u ime svih dobitnika. B.S.T.
HRVATSKIM JEZIKOM OD 1847. GODINE
U ime vijećnika Županijske skupštine i svoje osobno svim je dobitnicima nagrada čestitala predsjednica Skupštine Josipa Miličević. Nagrađenima se čestitkom obratio i Alojz Tomašević, podsjetivši na povijest i vrijeme 810 godina nazad, rekavši, uz ostalo: “O našoj županiji puno toga se može iščitati kroz povijest, kroz djela ljudi koji su sebe upisali u njeno stvaranje, a upravo u ovoj vijećnici 1847. godine prvi je put na Skupštini odlučeno kako će se govoriti hrvatskim jezikom“.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN PROJEKT NAMIJENJEN NAJMLAĐIM VUKOVARCIMA

Za nove programe dječjih vrtića 1,3 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana