Regija
U PRVA 24 SATA IMALA JE ČAK 1124 PREGLEDA

Online izložba “Zaljubi se u Muzej” postala hit
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
ŽUPANJA

Zavičajni muzej Stjepana Grubera, u suradnji s građanima, otvorio je vrlo zanimljivu i originalnu izložbu pod nazivom "Zaljubi se u Muzej!" autorice i kustosice Marte Huber. Izložene su fotografije s vjenčanja mladenaca koji su kao kulisu fotografiranja za uspomenu na svoj važan dan u životu odabrali upravo prekrasni županjski Muzej i obližnju staru kuću Nemec. Izložba se prvotno trebala održati u prostorijama Muzeja, no zbog koronavirusa prilagodili su se situaciji i izložbu postavili online.

- Napravili smo to na pomalo drugačiji način - kao vrstu interaktivnog kviza s kratkim pitanjima na koje korisnik odgovara jednostavnim izborom i tako otključava dijelove izložbe. Sva pitanja vezana su uz svadbene običaje našeg kraja, odnosno uz temu ljubavi, braka, partnerstva. Budući da cijela izložba nosi naziv "Zaljubi se u Muzej!", želja nam je bila da se svaki od posjetitelja izložbe kroz igru i sam zaljubi u muzej - pojasnila je autorica.

U prva 24 sata imala je čak 1124 pregleda, što je doista impresivna brojka i postala je hit-izložba županjskog Muzeja. U virtualni svijet prebacio ju je kreativan tim tvrtke BRACHA – kulturne i kreativne industrije, koja je izradila i mobilnu aplikaciju QtouR – virtualni vodič kroz muzeje, galerije i gradove.

Posjetitelji je mogu besplatno isprobati i u Muzeju u Županji. M.L.O.
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike