Novosti
POSLODAVCI ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA U BUDUĆNOSTI

Potpora gospodarskim mjerama i nakon lipnja
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
Hrvatska udruga poslodavaca podržava Vladinu najavu o donošenju novih mjera za gospodarstvo, i nakon lipnja, a kojima će fokus biti osiguravanje likvidnih sredstva nužnih za poslovanje i plaće radnika, navodi ta udruga u priopćenju.


Predstavnici HUP-a su na sastanku s Vladom RH u ponedjeljak razgovarali o, između ostalog, očuvanju radnih mjesta u budućnosti, pitanju likvidnih sredstava za pokretanje gospodarstva, okretanju domaćoj potrošnji na način da država i lokalne sredine ne zaustave investicije, kao i o znatnijem okretanju domaćim proizvodima.


"Ulazimo u vrijeme kada svi mogu raditi i ostvarivati poslovnu aktivnost i u tom smjeru će, osim osiguravanja radnih mjesta, glavni prioritet biti likvidnost. Nastavljamo razgovarati s Vladom o mjerama kako tu likvidnost ostvariti, kroz različite oblike jamstva države i EU fondove, te o nizu drugih prijedloga. Važna stavka je i pitanje povećanja potražnje kako bi poslodavci mogli nastaviti raditi i opstati", poručila je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.
HUP je priopćio kako nastavlja razgovarati s Vladom i oko daljnjih smanjenja parafiskalnih nameta kako bi se smanjili troškovi poslovanja, a likvidnost usmjerila u plaće radnika i poslovanje. "Teme na kojima će HUP nastaviti inzistirati su prilagodba Zakona o radu, reforma pravosuđa, zatim teritorijalni ustroj i sveobuhvatna reforma zdrastvenog sustava, koja uključuje i definiranje odnosa privatnog i javnog zdravstva. Poslodavci će inzistirati i da se nakon koronakrize nastavi digitalizacija države te da se na ovom iskustvu gradi nova struktura javne uprave", navodi se u priopćenju. D.Pav.
Možda ste propustili...

U BRODU OBOLJELA RADNICA IZ ŠVEDSKE

U Osijeku bez novooboljelih

U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI 13. DAN BEZ NOVOOBOLJELIH OSOBA

Preminula ženska osoba sa simptomima korona virusa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

30. GODIŠNJICA KONSTITUIRANJA PRVOG DEMOKRATSKOG I VIŠESTRANAČKOG SABORA

Nakon gotovo dva desetljeća, Dan državnosti opet se slavi 30. svibnja

2

MIROSLAV ŠKORO I IVAN PENAVA DOGOVORILI SURADNJU

Penava će nositi listu Domovinskog pokreta

3

PREDSJEDNIK REPUBLIKE ZORAN MILANOVIĆ

Ne bojkotiram obilježavanje Dana državnosti, to je predizborni skup