Mozaik
TOM HARDY I TVORAC SERIJE “PEAKY BLINDERS”, STEVEN KNIGHT

Uskoro serija “Great Expectations”
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
Tom Hardy i tvorac serije "Peaky Blinders", Steven Knight udružili su se kako bi radili na TV adaptaciji romana "Great Expectations" Charlesa Dickensa za BBC, piše NME. Dickensov književni klasik iz 1860. u više je navrata prilagođen i za velike i za male ekrane. Posljednja BBC-jeva adaptacija prikazana je 2011., nakon čega je godinu dana poslije Mike Newell režirao film s Ralphom Fiennesom i Helenom Bonham Carter. Knight će napisati scenarij i biti izvršni producent šestodijelne BBC One/FX serije, zajedno s Tomom Hardyjem, Ridleyjem Scottom, Deanom Bakerom, Davidom W. Zuckerom, Kate Crowe i Monom Qureshi, koji će također biti potpisani kao izvršni producenti. Nositelji projekta bit će Scott Free Productions i Hardy Son & Baker, produkcijske kuće koje stoje iza serije "Taboo" i Knightove nedavne TV adaptacije romana "A Christmas Carol", a početak snimanja "Great Expectations" ne očekuje se prije početka sljedeće godine.

- Bit će mi veliko zadovoljstvo raditi na adaptaciji Charlesa Dickensa. Roman ‘Great Expectations‘, kao svoj idući projekt odabrao sam ne samo zbog njegovih bezvremenskih likova nego i zbog priče koja je aktualna i u današnje vrijeme. Kako sam i sam sin kovača, Pipovo putovanje od rada u kovačnici do uključivanja u društvenu zajednicu za mene je vrlo posebno - izjavio je Knight.

- Knightov originalni pristup jednom od najomiljenijih britanskih klasika učinit će seriju obveznu za gledanje kod cijele jedne nove generacije - dodala je direktorica BBC-jeva sadržaja, Charlotte Moore.
D.Miklić
Početak snimanja “Great Expectations” ne očekuje se prije početka sljedeće godine
Možda ste propustili...

NAJAVLJUJU SVOJ TREĆI STUDIJSKI ALBUM

Idles objavili “Mr. Motivator”

MANIFESTACIJA ĆE SE ODRŽATI U VINKOVCIMA POČETKOM SRPNJA

Rimski dani traju jedan dan, ali bit će borbe gladijatora, potraga za blagom, koncert...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KARLO CVETKOVIĆ FRONTMEN OSJEČKOG SASTAVA LEGE I MEDICINSKI TEHNIČAR

Još tražimo najbolji zvuk i želimo iznenaditi slušatelje

2

NAKON DVA MJESECA ZASTOJA NAŠI FILMAŠI POČINJU SNIMATI

Brešan: Zbog novih mjera sve
je sporije, skuplje i zahtjevnije

3

OBJAVILI SPOT

Nezahvalnici vraćaju “Osmijeh”