Mozaik
DOBITNICI DVAJU PORINA ZA DEBITANTSKO IZDANJE

Grupa Ogenj objavila svoj drugi album “Si kak jen”
Objavljeno 15. svibnja, 2020.

Svi kao jedan! Poručuju to energični folk-rock Koprivničanci Ogenj, čiji je iščekivani drugi studijski album "Si kak jen" u prodaji, ponovno u nakladi diskografske kuće Dancing Bear.

Zrelijim i studioznijim pristupom Ogenj je uspio utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro radi na pozornici te zapakirati u osvježavajući rad kojim je dokazao da su se popeli stepenicu više, i produkcijski i svojim pristupom glazbi. Naime, Ogenj je prilikom rada na novom albumu "Si kak jen" surađivao i s gudačkim kvartetom Libra, koji je dao poseban čar baladama ("De te boli", "Megle", "Naj zameriti", "Moreš ti to") te novom albumu filmsku dimenziju i dubinu. Već iz toga je jasno da Ogenj sada promišlja i stvara na još intenzivniji i drukčiji način, proširujući svoje glazbene horizonte.

- Naš Luka raspisao je aranžmane i ekipu namamio u studio, gdje su se oni, prvi put čuvši naše master snimke, stopili s nama i odveli nas u neku novu dimenziju. Dimenziju gdje s Mozartom doručkujemo, a s Dvořákom odlazimo na počinak. I tako u krug - poručio je frontmen Tomislav Mihac Kovačic.

Uz intenzitet i slojevitost novih pjesama na svježe objavljenom albumu "Si kak jen" Ogenj nam prezentira i novu dimenziju sastava s novim članovima benda, Bornom Ilićem (bas, back vokali) i Lukom Ivercem (viola, harmonika). S druge strane, Ogenj je i ovaj put ostao vjeran Anti Prginu - Surki, producentu s kojim je osvojio dvije prestižne nagrade Porin i s kojim nastavlja odličnu suradnju, ustupivši mu i mjesto gosta na 12. pjesmi, "Duša". Surka ujedno poručuje da su energiju koja vlada unutar ove postave pokušali uloviti u njezinu najsirovijem obliku od samog početka snimanja albuma.

Nedavno objavljeni prvi najavni singl "Kaj nebi bilo", koji je oduševio slušatelje i kritiku, Ogenj je izveo vokalno i plesno s Folklornim ansamblom Koprivnica, kojem posebno zahvaljuje na hrabrosti i volji/želji da proba nešto potpuno drukčije a opet tako jednako dosadašnjem radu. Autor teksta je Tomislav Mihac Kovačic, koji je i autor glazbe, osim na 14. pjesmi, "Deca bez mati", čiju je glazbu pisao Borna Ilić, a za aranžmane su zaslužni Borna Ilić, Luka Iverac (koji stoji i iza aranžmana za gudače), Filip Kušnjer, Denis Kuzel i Tomislav Mihac Kovačic.

Novi album "Si kak jen" plod je kontinuiranog rada i bezbrojnih kilometara provedenih na turnejama na kojima su izgradili pjesme koje su ovom prilikom povezali u cjelinu. T.K.
Na novom albumu surađivali su s gudačkim kvartetom Libra, koji je dao posebnu, filmsku dimenziju i dubinu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LEGENDA SPAGHETTI VESTERNA I AMERIČKOG FILMA

Clint Eastwood slavi 90. rođendan

2

NAKON DVA MJESECA ZASTOJA NAŠI FILMAŠI POČINJU SNIMATI

Brešan: Zbog novih mjera sve je sporije, skuplje i zahtjevnije

3

Ellie Goulding snimila spot kod kuće