Novosti
ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Na području Osječko-baranjske županije šest novooboljelih osoba, među njima i jedno dijete
Objavljeno 8. svibnja, 2020.
Dvije su novozaražene osobe s područja Našica i po jedna iz Osijeka, Marijančaca, Popovca i Švajcarnice te je sada ukupna brojka obljelih od koronavisusa 136

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je šest novooboljelih osoba od kojih su dvije s područja Našica i po jedna iz Osijeka, Marijančaca, Popovca i Švajcarnice te je sada ukupna brojka obljelih od koronavisusa 136. Trenutačno je u KBC-u Osijek hospitaizirano je 12 pacijenata od čega je jedna osoba na respiratoru, podaci su koje je iznio načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Goran Ivanović.

Od sinoć jedno dijete u Dječjem domu Klasje pozitivno je na koronavirus, a radi se o djetetu koje je po hitnom postupku izuzeto iz obitelji i smješteno u Dom prije dva tjedna. Testirano je i bilo je negativno, nije imalo simptome bolesti te je, prema propisima, bilo smješteno u samoizolaciju. O djetetu su brinuli odgojitelji koji nisu imali kontakt s drugom djecom. Prije izlaska iz samoizolacije dijete je ponovno testirano i test je bio pozitivan. Dom Klasje je prema epidemiološkim propisima odradio prijem i smještaj djeteta tako da druga djeca smještena u Domu nisu ugrožena.

Nagađanja da je došlo do proboja virusa u osječki KBC odbacio je Ivanović navodeći da je jedan pacijent koji je došao na operativni zahvat bez testa na koronavirus bio testiran u bolnici, a rezultat je bio pozitiva.

- Iako je bez simptoma prebačen je na infektologiju. Taj će se test iz sigurnosnih razloga ponoviti, a pacijent nije imao drugih doticaja te nije niti došlo do proboja virusa u bolnicu – pojasnio je Ivanović te dodao da se bolnica vraća u svoj redovan režim rada i ima određene propise koje treba poštivati. Pacijenti koji dolaze na pretrage i operativne zahvate moraju u KBC doći s negativnim nalazom na COVID 19. Nema prijema u KBC bez toga.

Od danas je dozvoljena nazočnost jedne osobe na porodu a koja će to osoba biti odlučiti će trudnica. Rad tržnica nedjeljom u cijeloj Hrvatskoj te tako ni u Osijeku neće biti dozvoljen do daljnjega, poručuje Ivanović pozivajući se na odluku Nacionalnog stožera.

T. Prusina

Možda ste propustili...

IVAN VRKIĆ OBZNANIO KRAJ POLITIČKE KARIJERE

Neću se više kandidirati za gradonačelnika Osijeka

TEMPERATURA ĆE PREMAŠITI ZADANI CILJ

Zagrijavanje veće od 1,5 stupnjeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana