Osijek
LIJEPA GESTA ZANATSKE PIVOVARE

„Mali Div“ dijelit će pivski kvasac
Objavljeno 9. travnja, 2020.

Osječka je zanatska pivovara "Mali Div", prema uzoru na kolege iz nekih drugih hrvatskih gradova, također odlučila pokloniti sugrađanima pivski kvasac. Učinit će to u petak (10. travnja), s početkom u 14 sati, u prostorijama buduće pivnice Oberstadt, u Strossmayerovoj ulici 101.

- Za ovaj nam je potez najveća motivacija bila informacija o nestašici kvasca na tržištu te, dakako, primjeri kolega pivara iz Bjelovara, Đakova i Dubrovnika. S obzirom na to da je naše pivo Cincilator još bilo u fazi fermentacije, nismo mogli ranije organizirati darivanje kvasca. Kvasac ćemo pakirati u sterilne posude te ćemo svakom zainteresiranom sugrađaninu uz sam kvasac pokloniti i recept za pivski kruh. A recept je sljedeći: za aktivaciju kvasca potrebno je dobro pomiješati 20 grama glatkog brašna i pet grama šećera te ga ostaviti na sobnoj temperaturi 30 - 45 minuta. Kruh se umijesi od 720 grama glatkog brašna, 20 grama soli, 15 ml maslinova ulja, u što se doda kvasac aktiviran na opisani način i vode po potrebi (cca 400 ml). Sve treba dobro izmiješati i zamijesiti, pa ostaviti da se odmori poklopljeno sat vremena. Nakon toga kratko premijesiti i ostaviti od dva i pol do tri sata. Kruh u kalupu zarezati i peći na cca 200 stupnjeva od 60 do 75 minuta ovisno o pećnici, podijelio je s nama recept Marko Tandarić iz "Malog Diva".

Kako doznajemo, proizvodnja piva u zanatskoj pivovari "Mali Div" nije stala ni u vrijeme epidemije. Svoje pivo, kaže nam Tandarić, besplatno dostavljaju kupcima na području Osijeka i okolice.

- U ponudi imamo naša dva piva, Cincilator (Golden Ale) i Gefufna (India Pale Ale). Oba su piva u bocama od 0.5 litara. Svjesni smo situacije, pa zbog toga nismo povećavali cijene naših proizvoda. Plaćanje je moguće gotovinom pri preuzimanju ili preko internetskog bankarstva. Svi zainteresirani kupci mogu nam se javiti preko Facebooka i Instagrama, na e-mail adresu info@malidiv.hr ili pozivom na broj 091/383 8560. Ostanite doma i naručite si pivo, poručuje Marko Tandarić, uz napomenu da bi im se zainteresirani za kvasac trebali javiti u inbox do petka u 10 sati, no bit će pokoji paketić i za one koji to ne učine.

I. Rab Guljaš

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana