Sport
SLAVNI BRAZILAC PUŠTEN IZ ZATVORA

Ronaldinho pušten, ali uz 1,6 milijuna dolara
Objavljeno 8. travnja, 2020.
Bivši brazilski nogometaš Ronaldinho pušten je iz paragvajskog zatvora u kojem je proveo mjesec dana nakon što je sa svojim bratom uhićen pri pokušaju ulaska u Paragvaj koristeći lažne putovnice, ali i dalje će biti u kućnom pritvoru. Sudac Gustavo Amarilla udovoljio je četvrtom zahtjevu Ronaldinhova odvjetnika za revizijom ovoga slučaja, a brazilska nogometna zvijezda puštena je iz zatvora nakon 32 dana, uz jamčevinu od 1,6 milijuna američkih dolara. Ronaldinho će nastaviti biti pod policijskom kontrolom u hotelu u paragvajskom glavnom gradu Asuncionu.

Ronaldinho i njegov brat Roberto Assis, koji mu je ujedno i menadžer, pokušali su ući u Paragvaj 4. ožujka, koristeći krivotvorene putovnice, iako građani Brazila ne moraju koristiti putovnicu za ulazak u svoju susjednu državu. Braća nisu odmah uhićena, nego im je kazano da su dužni ostati u hotelskom apartmanu u Asuncionu. Dva dana poslije policija ih je odvela u zatvor, a sudac je odbio puštanje uz jamčevinu, navodeći kao razlog mogućnost bijega dvojice optuženika.

Prema paragvajskim zakonima za korištenje lažnih dokumenata Ronaldinhu i bratu prijeti do pet godina zatvora, no unatoč ozbiljnosti optužbe Brazilac je cijelo vrijeme ovog postupka i dalje imao status zvijezde. Prilikom ispitivanja na sudu službene osobe tražile su od njega zajedničke fotografije, a status mu se nije promijenio ni u zatvoru, gdje je proslavio 40. rođendan. Zaigrao je čak i u nogometnoj utakmici te s pet pogodaka i šest asistencija odveo svoju momčad do 11:2 pobjede i nagrade - pečenog odojka. Ipak, problemi sa zakonom Ronaldinha bi mogli stajati "brisanja" iz popularne videoigre FIFA 20, čiji tvorac, tvrtka EA Sports, još razmišlja o toj mogućnosti.

Brazilac je u Paragvaju bio zbog promocije svoje knjige "Genij života", a branio se kako su sporne putovnice dobili na dar od ljudi koji su ga doveli u zemlju te da nije bio svjestan da čini prekršaj. Bez brazilske putovnice ostao je 2018., kada su mu je brazilske vlasti oduzele zbog neplaćene kazne od 2,5 milijuna eura, jer je na jednom jezeru u zaštićenom području sagradio pristanište i zamke za hvatanje riba. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike