Sport
IZVRŠNI ODBOR HNS-A

Nastavak Prve HNL moguć već 16. svibnja
Objavljeno 7. travnja, 2020.
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza usvojio je izmjene kalendara natjecanja u 1. i 2. HNL te u Hrvatskom kupu, imajući u vidu aktualnu pandemiju koronavirusa. Također, postavljeni su novi rokovi u postupku licenciranja.


Prema UEFA-inoj preporuci, vodstvo HNS-a razmotrilo je sve opcije u kalendaru kako bi se omogućio uspješan završetak sezone. S obzirom na to da je daljnji tijek koronavirusa nepredvidljiv, Izvršni odbor HNS-a usvojio je tri verzije izmjene kalendara natjecanja HT Prve lige, 2. HNL te Hrvatskog kupa, kao i rokove do kojih će objaviti koja će opcija biti odabrana. HNS je bio u komunikaciji sa Središnjim državnim uredom za sport, koji je upoznat i suglasan s tim odlukama, a ovisno o epidemiološkoj situaciji te odlukama nadležnih tijela IO će posebnom odlukom utvrditi koja će se verzija izmjene primijeniti.


Najraniji termin kada bi nogometni tereni kod nas ponovo zaživjeli je 16. svibnja za 1. HNL (23. za 2.), a obje bi se lige završile 18. srpnja. U drugoj opciji 1. i 2. HNL počele bi 30. svibnja te završile 25. srpnja, a u najkasnijoj bi se opciji natjecanja u obje lige nastavila 13. lipnja, a okončala 1. (2. HNL) i 2. kolovoza (1. HNL). Rok za objavu za prvu opciju je 20. travnja, za drugu 4. svibnja, a za treću 18. svibnja. Što se Kupa tiče, u prvoj verziji polufinale bi se igralo 3. lipnja, a finale 25. srpnja, u drugoj su datumi 10. lipnja (polufinale) i 1. kolovoza (finale), a u trećoj 24. lipnja i 29. srpnja (finale).
Sukladno s preporukom UEFA-e produženi su i svi rokovi vezani uz odlučivanje o izdavanju licenci te će prvostupanjska odluka biti donesena 15. svibnja, a konačna do 15. lipnja.


Goran Roguljić
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike