Osijek
LIJEPA GESTA ŽITO GRUPE

Potrebitima 6500 paketa za Uskrs
Objavljeno 8. travnja, 2020.
Zahvaljujući lijepoj gesti Marka Pipunića, predsjednika Uprave i vlasnika Žito Grupe, mnogim će socijalno ugroženim obiteljima s područja Osječko-baranjske županije nadolazeći Uskrs u ova turobna vremena biti ljepši nakon što je u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Crvenim križem Osijek i Caritasom Žito Grupa za potrebite osigurala 6500 paketa koji se sastoje od gotovo svih njihovih proizvoda - brašna, šećera, ulja i trajnih mesnih proizvoda DOBRO.

Valja istaknuti kako Žito Grupa često sudjeluje u donacijama potrebitima, ali ovo je prvi put da je odjednom pripremila za podjelu čak 6500 poklon-paketa. Vrijednost jednog paketa iznosi nešto više od 120 kuna.

- Naš je cilj bio radost Uskrsa podijeliti i s drugima s obzirom na ovu situaciju - rekao je Marko Pipunić.

Paketi su namijenjeni korisnicima Zajamčene minimalne naknade Centara za socijalnu skrb s područja Osječko-baranjske županije, i već su distribuirani prema gradskim društvima Crvenog križa Osijek, Donji Miholjac, Našice, Valpovo i Beli Manastir te Općinskom društvu Crvenog križa Darda, koji će ih zatim podijeliti korisnicima.

- Paketi će biti raspoređeni na 4469 kućanstava u kojima je ukupno 8185 članova. Podjela će ići na način da će kućanstva koja imaju jednog, dva ili tri člana dobiti jedan paket, kućanstva s četiri, pet ili šest članova dva paketa, kućanstva sa sedam, osam ili devet članova tri paketa, kućanstva s deset, 11 ili 12 članova četiri paketa, a ona s 13 ili više članova pet paketa. U ovim trenucima ulažemo sve snage kako bi svi korisnici do Uskrsa dobili svoje pakete - rekao nam je Goran Latković, zamjenik ravnatelja Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike