Regija
DONACIJA ZAVODU ZA HITNU MEDICINU

Jedinica “bio bag” nužna je i nakon koronavirusa
Objavljeno 8. travnja, 2020.
VIROVITICA

Virovitičko-podravska županija u ovo krizno vrijeme našla je način kako pomoći županijskom Zavodu za hitnu medicinu. Riječ je o izolacijskoj jedinici "bio bag", koja se koristi za prijevoz pacijenata s visokozaraznim bolestima.

– Nabava te izolacijske jedinice zdravstvena je nadgradnja, kako za zdravlje naših stanovnika tako i za sigurnost naših medicinskih djelatnika, posebno u uvjetima kada se borimo protiv pandemije COVID-19 – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ-a Lahorka Weis dodala je kako je ta nabava pokrenuta početkom godine.

– Mi smo "bio bag" naručili još dok koronavirusa nije bilo u Hrvatskoj. Ovako ćemo najefikasnije zaštititi naše građane, ali i medicinsko osoblje od mogućih zaraza – rekla je Weiss.

– Mi smo na pola puta od Zagreba prema Osijeku i kamo god krenuli, treba nam gotovo dva sata do neke od većih zdravstvenih ustanova. S ovom izolacijskom jedinicom prevozit ćemo teže bolesnike od koronavirusa u respiratorni centar u Osijeku. Naravno, u uvjetima kada ne bude bilo koronavirusa ovaj će nam uređaj koristiti za prijevoz oboljelih bolesnika, kako onih s visokozaraznim bolestima tako i onih koji imaju teške opekline – zaključila je Lahorka Weiss.

"Bio bag" namijenjen je Zavodu za hitnu medicinu VPŽ-a u procesu prijevoza pacijenata, čime se izbjegava svaka moguća kontaminacija. "Bio bag" također pruža zaštitu od kemijskih i bioloških agensa, a pacijenti mogu biti prevezeni standardnim vozilima, zrakoplovima ili helikopterima.

Treba naglasiti kako će, osim Zavodu za hitnu medicinu, korištenje biti dopušteno i ostalim zdravstvenim institucijama s područja županije. V.G.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

KAPITALNE INVESTICIJE U ZASELCIMA ZOLJANA I PRIGRADSKOM NASELJU MARTINU

Sportski centar, ceste i vodovodi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana