Novosti
UPOZORENJE

Očekuje se navala povratnika iz inozemstva
Objavljeno 7. travnja, 2020.
Proteklog vikenda u Požeško-slavonsku županiju došlo je 70-ak osoba iz inozemstva i za sve njih određene su mjere samoizolacije. Idućih dana Velikog tjedna očekuje se daljnji dolazak osoba iz inozemstva, a sve njih Županijski stožer civilne zaštite poziva i upozorava da se strogo pridržavaju propisanih mjera.


"Mi imamo podatke za sve osobe koje su došle iz inozemstva, za svaku od njih podatci su u evidenciji. Molio bih sve da se strogo pridržavaju mjera koje su dobili, jer očekujemo zbog najave sunčanog vremena i blagdana da će možda neki i prekršiti mjeru. Mi ćemo angažirati dodatni broj službenika radi kontrole osoba koje su došle i koje će dolaziti u našu županiju", rekao je Branko Grgić, načelnik PU požeško-slavonske, na konferenciji za novinare. Kako je rečeno, pod mjerama samoizolacije je oko 750 osoba, a za njih 23 utvrđeno je kršenje mjera.


Broj osoba za koje je utvrđeno da su COVID pozitivne i dalje je tri, od kojih je jedna hospitalizirana, informirao je dr. Ante Vitalia, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji u protekla 24 sata zabilježena su tri nova slučaja oboljelih od koronavirusa - po jedna osoba iz Vinkovaca, Vukovara i Nuštra - tako da je sada u najističnijoj županiji ukupno 24 oboljelih, navodi se u izvješću Županijskog stožera civilne zaštite. Ukupno je, zaključno s nedjeljom, testirano 269 osoba, a u samoizolaciji je 587 osoba. U nedjelju je bilo sedam dojava o kršenju samoizolacije, od kojih su dvije utvrđene kao osnovane.


U objektima za karantenu nalazi se šest osoba i četiri vozača kamiona, a specijalizirane COVID-19 ambulante imale su 13 poziva osoba, od toga dva poziva sa sumnjom na COVID-19.


Opća županijska bolnica Vinkovci ima sedam hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, a ostale su osobe u kućnoj samoizolaciji.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji su na koronavirus pozitivna dva liječnika, tri zdravstvena djelatnika i jedan nezdravstveni. B.S.T./M.F.
Možda ste propustili...