Osijek
KRSTOVA ULICA

Završava se stajalište za školski bus
Objavljeno 7. travnja, 2020.
Kada epidemija završi te osnovne škole i vrtići ponovno otvore svoja vrata, posebno će ugodno iznenađnje dočekati djecu i roditelje čiji je život vezan u OŠ Ljudevit Gaj i dječji vrtić Jaglenac. Naime, dok sve stoji, duž Krstove ulice ispred spomenutih dviju odgojno-obrazovnih ustanova radnici Unikoma već danima rade punom parom na rekonstrukciji pločnika i gradnji autobusnog stajališta za školski prijevoz.

Riječ je o transformaciji devastirane zelene površine (koja se zimi pretvarala u kaljužu) i uske stare betonske staze u infrastrukturno kvalitetnu prometnicu kakvu Donjograđani zazivaju već godinama.

“Radovi se odnose na rekonstrukciju nogostupa i autobusnog ugibališta za školski autobus u Krstovoj ulici. Počeli su 20. ožujka, nakratko su prekinuti do 30. ožujka, kada je nastavljena rekonstrukcija, a predviđeni je završetak do kraja ovoga tjedna. Radovi se obavljaju prema rješenju Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Osijeka, a konačna vrijednost dobit će se nakon završetka posla. Procjenjujemo da je riječ o iznosu od približno 200.000 kuna”, kažu u Unikomu.

Iz Gradske četvrti Donji grad poručuju pak kako je upravo gradnja stajališta za školski autobus bio jedan od prioriteta četvrti kako u 2019. godini, tako i u 2020. godini. Naime, još je lani za ovaj projekt izdvojen novac za projektnu dokumentaciju.

“Sretni smo i zadovoljni što se konačno radi autobusno ugibalište, projekt u koji smo uložili puno truda. Nismo očekivali usporedno i gradnju novog pločnika, ali svakako taj potez pozdravljamo jer je riječ o dijelu četvrti u kojem svakodnevno mnogo djece ide u školu i iz nje te koji je pristupna točka za ulazak u gradski vrtić. Znamo da je teško bilo što raditi u ovim okolnostima te da će zbog krize brojna ulaganja na području grada vjerojatno biti stopirana, stoga nam činjenica da se u ovo vrijeme realizira za našu zajednicu ovako važan projekt puno znači”, poručuje Frano Barač, čelnik GČ Donji grad. I.Solar
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POVRATAK TRADICIJE U NEDJELJU

Na osječkoj Autopiji opet je kao nekada

2

PLOČE VEĆ NAČETE TRAGOVIMA ULJA I AUTOMOBILSKIH GUMA

Bahati vozači devastiraju novi Trg Vatroslava Lisinskog

3

KOPAČKI RIT, PRAVO MJESTO ZA OPORAVAK OD IZOLACIJE

Povratak prirodi čamcem kroz zelenu oazu nadomak gradu