Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Troje novooboljelih od koronavirusa, ukupno ih je 24
Objavljeno 6. travnja, 2020.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u protekla 24 sata zabilježena su tri nova slučaja oboljelih od koronavirusa, tako da je sada u najističnijoj županiji ukupno 24 oboljelih  - po jedna osoba iz Vinkovaca, Vukovara i Nuštra, navodi se u jutrošnjem redovitom izvješću županijskog Stože civilne zaštite. S jučerašnjim danom ukupno je testirano 269 osoba, a u samoizolaciji je 587 osoba. U nedjelju je bilo 7 dojava o kršenju samoizolacije od kojih su 2 utvrđene kao osnovane.
U objektima za karantenu nalazi se 6 osoba i 4 vozača kamiona dok su specijalizirane COVID-19 ambulante imale 13 poziva osoba od toga 2 poziva sa sumnjom na COVID-19.
Opća županijska bolnica Vinkovci ima 7 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji su na COVID-19 pozitivna  dva liječnika, tri zdravstvena i jedan nezdravstveni djelatnik, a u samoizolaciji je 18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je od četvrta od 22 sata do nedjelje do 22 sata, dobila sedam dojava o kršenju mjera samoizolacije, a obavljenim provjerama policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjere samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, u istom vremenu od četvrtka do nedjelje, na kontrolnim punktovima na području PU vukovarsko-srijemske, policijski službenici su utvrdili 41 kršenje mjera iz ove Odluke. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta, navodi se u redovitom izvješću PU vukovarsko-srijemske kojega potpisuje glasnogovornik Dragoslav Živković.

M.Flego

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike