Novosti
POLJOPRIVREDNICI ĆE DOBITI ODGODU PLAĆANJA

Dulji rok trajanja osobnih i vozačkih
Objavljeno 6. travnja, 2020.
Hrvatski sabor, koji nastavlja zasjedati, u ponedjeljak će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavirusa što manje građana dolazi na šaltere policijskih postaja, odnosno ostanu doma.


U paketu, koji je vezan uz rad MUP-a, dopune su zakona o putnim ispravama, o osobnoj iskaznici, o sigurnosti prometa na cestama te o nabavi i posjedovanju oružja građana. Svim građanima kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana po prestanku. Građanin koji je već podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu, a nije ju preuzeo, moći će to učiniti 30 dana nakon epidemije. Isto vrijedi i za vozačku dozvolu, za odjave vozila, podizanje već izdanih dozvola i dokumenata o nadzornom pregledu. Novi rokovi ne vrijede za tehnički pregled i registraciju vozila. Dopunama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, vlasnicima oružja omogućit će se korištenje ranije izdanih oružnih listova koji će se smatrati valjanim najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije.


Građanima će se za trajanja epidemije omogućiti i korištenje putovnice kojoj istekne rok, a najdulje 30 dana od dana po njenom prestanku. Sabor će u ponedjeljak raspraviti i dopune Zakona o poljoprivredi kojima bi poljoprivrednici pogođeni epidemijom dobili mogućnost odgode plaćanja po zahtjevima za povrat, dugoročniju otplatu prema utvrđenim rokovima - umjesto do godinu dana na tri godine.
Sabor će u utorak i glasovati o samim zakonima. Nakon toga raspravit će i SDP-ov zakonski paket pomoći gospodarstvu. Umjesto u staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici, gdje zasjeda od potresa koji mu je oštetio matičnu zgradu, Sabor će u utorak zasjedati u hotelu Westin.


Dijana Pavlović
Zbog strogih mjera zaštite od zaraze na saborskim raspravama do sada je bilo najviše 30-ak zastupnika
Možda ste propustili...

“PROBLEM S OSOBNIM ISKAZNICAMA JE U DOMENI MINISTARSTAVA”

Izbori prošli regularno, ponavljaju se samo na dva biračka mjesta

UPOZORENJE IZ POREZNE UPRAVE

Lažne poruke o povratu poreza