Regija
POMOĆ GRADA

Isplata pomoći i podjela paketa povodom Uskrsa
Objavljeno 6. travnja, 2020.
Vukovarske su vlasti donijele nekoliko mjera kojima će pomoći sugrađanima lošijeg statusa
VUKOVAR

U povodu blagdana Uskrsa, Grad Vukovar je kao i prethodnih godina osigurao uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon-pakete za korisnike Pučke kuhinje.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako im je želja da se kroz ovaj način pomoći sugrađanima koji tijekom cijele godine koriste ove mjere, osigura dostojanstven blagdan Uskrsa kojega će proslaviti u krugu svoje obitelji. Tako će iz gradskog proračuna biti isplaćena jednokratna novčana naknada korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom u iznosu od 250 kuna po korisniku (samac/obitelj), a mjerom je obuhvaćeno 240 korisnika na temelju Odluke o socijalnoj skrbi Grada Vukovara. Za tu je namjenu izdvojeno 60 tisuća kuna.

Grad Vukovar darovat će i korisnike Pučke kuhinje poklon-paketima hrane i osnovnih higijenskih potrepština. Osigurano je 90 prigodnih poklon-paketa u vrijednosti do 180 kuna, za što je osigurano ukupno 16.200 kuna. Treba istaknuti kako će se ovo financijsko pravo isplaćivati u podružnici FINA - Financijske agencije u Vukovaru (Olajnica 19), u razdoblju od 6. travnja do 31. svibnja ove godine, dok će poklon-pakete korisnicima Pučke kuhinje dostaviti djelatnici Caritasa vukovarskog dekanata.

U vrijeme epidemije koronavirusa gradske su vlasti donijele više mjera kojima pomažu socijalno ugroženim Vukovarcima.

- Ni jedan dan Pučka kuhinja u našem gradu nije prestala s radom, nego su se organizirali i počeli raditi na način da korisnici više ne dolaze u prostor kuhinje, nego im se topli obroci svakodnevno distribuiraju izravno na kućne adrese. Osim toga, izravnu smo intervencijsku pomoć u iznosu od 20 tisuća kuna osigurali socijalnoj samoposluzi kako bi imali mogućnost kupiti osnovne životne potrepštine te ih dostaviti najugroženijim građanima - rekao je Penava.

Podsjećamo kako je Glas Slavonije prije desetak dana izvijestio o nedostatku namirnica i higijenskih potrepština u socijalnoj samoposluzi, a čelništvo Humanitarne udruge Duga uputilo je apel za pomoć. Nakon toga počele su im pristizati donacije iz više izvora te su u mogućnosti osigurati nužne namirnice za najugroženije korisnike, ponajprije starije Vukovarce, odnosno umirovljenike s malim mirovinama.

Na popisu korisnika socijalne samoposluge ima oko 620 obitelji kojima je kontinuirano nužna pomoć u hrani.

Dragana Korpoš
PRORAČUN
IZ NJEGA

OKO STO

TISUĆA KN
PROPUSNICE SE VADE NA VIŠE NAČINA
Stožer civilne zaštite Grada Vukovara podsjeća kako danas (6. travnja) na snagu stupa obvezno korištenje e-Propusnica u svrhu napuštanja mjesta prebivališta iz hitnih i opravdanih razloga koje izdaje Stožer. Propusnicu je potrebno zatražiti preko sustava e-Građani, a oni koji to nisu u mogućnosti, i dalje će moći poslati zahtjev elektronskim putem na pisarnicu Grada Vukovara, ili ručno popuniti obrazac zahtjeva i dostaviti ga u pisarnicu. Osobe koje su do sada podnijele zahtjev i propusnice su im na snazi, mogu ih zamijeniti za e-Propusnicu na porti gradske uprave u vremenu od 7 do 15 sati. Iz Stožera apeliraju na građane da propusnice zatraže isključivo zbog hitnih i neodgodivih obveza te iz vitalnih obiteljskih razloga.
Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike