Regija
ODRŽANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA NAŠICA

Pomoć gospodarstvu
i građanima Našica
Objavljeno 3. travnja, 2020.
NAŠICE

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Našica, a vezano uz velike probleme prozročene pandemijom koronavirusa, odlučeno je s novim mjerama pomoći gospodarstvenicima i građanima.

Kako je rekao gradonačelnik Josip Miletić, s obzirom na trenutačnu situaciju s koronavirusom odlučeno je hitno pronaći modele pomoći građanima i gospodarstvenicima kako bi zajednički prebrodili ovu epidemiju.

- Poštujući mjere Vlade RH, sukladno ovlastima Grada Našica donijeli smo prve konkretne mjere pomoći kako bismo ublažili ekonomske poteškoće koje su ispred nas. Različita su razmišljanja o duljini trajanja epidemije, utjecajima na pojedine segmente gospodarstva, a u komunikaciji, poštujući prijedloge obrtnika i poduzetnika, napravili smo i prve korake. Imamo dva zadana cilja: pobijediti bitku s koronavirusom i osigurati nastavak razvoja Našica uz očuvanje radnih mjesta. Svakodnevno brinemo o čitavom sustavu, pa tako i u ovom trenutku promišljamo o dodatnim mjerama koje ćemo napraviti u idućem razdoblju za rasterećenje obveza i poticanje razvoja onih koji su najviše pogođeni – rekao je gradonačelnik Josip Miletić.

Tako je Gradsko vijeće odlučilo da se, zbog posebnih okolnosti koje se nisu mogle predvidjeti te na koje se nije moglo utjecati, a ugrožavaju život i zdravlje građana, roditelji kao neposredni korisnici programa Dječjeg vrtića Zvončić Našice, oslobađaju plaćanja usluga vrtića na razdoblje od tri mjeseca. Ako se epidemija produži, Grad će produžiti ovu mjeru.

Donesena je i mjera trajnog ukidanja poreza na potrošnju alkoholnih i bezalkoholnih pića na području Grada, s obzirom na to da su ugostiteljski objekti trenutačno zatvoreni.

Kao mjera olakšice u uvjetima smanjene gospodarske aktivnosti izazvane javnozdravstvenom ugrozom, donesena je mjera kojom se svim pravnim osobama i obrtnicima privremeno odgađa obveza plaćanja komunalne naknade na tri mjeseca, a ako se epidemija produži, produžit će se i razdoblje odgode.

Do kraja godine neće se naplaćivati naknada za uporabu javnih površina.

U sklopu mjera potpore Grad je omogućio i besplatnu pomoć na prijavu za mjere Vlade RH. M.Kunac
Josip Miletić

gradonačelnik grada Našica

Sada imamo dva zadana cilja: pobijediti bitku s koronavirusom i osigurati nastavak razvoja Našica uz očuvanje radnih mjesta. Svakodnevno brinemo o čitavom sustavu. pa tako i u ovom trenutku.
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike