Osijek
KBC ODGOVARA NA KOMENTARE GRAĐANA

O termokameri, biciklima i redovima
Objavljeno 4. travnja, 2020.

I dok je KBC Osijek od 1. travnja prva bolnica u Hrvatskoj koja svaku osobu na ulazu u ustanovu, od djelatnika do pacijenata, kontrolira termokamerom, a kako bi detekcijom tjelesne temperature identificirao potencijalno zaražene COVID-om, na društvenim mrežama odmah su se pojavili i oni koji su nezadovoljni novim režimom ulaska u osječku bolnicu.

Tako su se odmah pojavile fotografije redova na ulazu, koji su navodno nastali zbog novog režima, a velik broj djelatnika izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog nemogućnosti ulaska biciklom u sam krug bolnice. Ravnatelj KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željko Zubčić, stoga je odmah reagirao objašnjenjem.

- Što se tiče ulaska biciklom, problem nije u termokameri, kako su neki komentirali, nego u koridorima. Naime, bijeli i crveni koridor, kojima u bolnicu ulaze zdravi i oni potencijalno bolesni, prilično su uski i bio bi problem kada bi sada netko još pokušao progurati bicikl. Svjesni smo da velik broj djelatnika dolazi biciklom na posao i da im je nezgodno ostavljati bicikl vani, stoga ćemo pokušati vidjeti mogu li se koridori proširiti kako bi ljudi mogli ponovo ulaziti u bolnicu svojim biciklima. No osim ovog prigovora na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije s redovima ispred bolnice za koje neodgovorni sugrađani tvrde da je riječ o pacijentima. To nikako nije točno. Riječ je o našim djelatnicima, koji dolaze na posao oko sedam sati, a kako imamo 3100 zaposlenih, u jutarnjim satima stvori se kratkotrajni red. Prema naputku Ministarstva, sve zdravstvene ustanove dužne su osigurati mjerenje tjelesne temperature svih djelatnika, a kada bismo to radili beskontaktnim mjeračima ili mjeračima na uho, bile bi puno veće gužve. Ovdje se moramo osvrnuti i na pojedinačne komentare kako se mjerenjem temperature ne dobiva puno jer dio zaraženih nema nikakve simptome, pa ni temperaturu. Potpuno smo suprotnog mišljenja. Naime, ako izoliramo samo deset potencijalno zaraženih tijekom dana, već smo puno napravili, jer jedna zaražena osoba može zaraziti 15 drugih, a to nam se u bolnici ne smije dogoditi - upozorava doc. Zubčić. N. Z. Eberhard
Svjesni smo da dio djelatnika dolazi biciklom na posao, stoga ćemo pokušati proširiti koridore
Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike