Novosti
STOŽER VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE

U VPŽ i dalje nema novih oboljelih
Objavljeno 3. travnja, 2020.

Stožer Civilne zaštite Virovitičko-podravske županije održao je svoju redovnu sjednicu iznijevši najnovije podatke o stanju na području županije, a vezanim uz koronavirus. Predsjednik Stožera Marijo Klement i epidemiolog dr. Miroslav Venus obznanili su kako idanas na području VPŽ nema novih oboljelih:


-Pozitivno je da i danas nema novih oboljelih i pozitivnih osoba na COVID-19 u našoj Virovitičko-podravskoj županiji. I dalje imamo dvije (2) osobe pozitivne na korona virus. Dobre vijesti stigle su nam još jučer. Stigla nam je toliko potrebna zaštitna oprema za naše liječnike, medicinske sestre i tehničare… Oni su naša prva crta obrane. Za njih smo dobavili kirurške maske i ogrtače, zaštitne naočale, rukavice i odijela, dezinfekcijska sredstva… Stižu nam i viziri koje izrađuju u našoj Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini. Svaka vam čast. Dio te opreme već smo dostavili na potrebne adrese, a ostatak ćemo dostaviti tijekom današnjeg dana. Dobro će doći svima, ali trebamo još i tražimo dalje nove pošiljke.- rekao je Klement. Dr. Miroslav Venus iznio je još nekoliko važnih podataka:


- 8 uzoraka koje smo jučer poslali u Zagreb su na sreću negativni što govori da s obzirom na okolnosti i okruženje imamo povoljnu epidemiološku situaciju. Danas smo uzeli još devet novih uzoraka i poslali u Zagreb što donosi broj od ukupno 67 dosada uzetih uzoraka od čega je obrađeno 58 pri čemu je 56 negativnih i dva pozitivna. Današnje uzorke uzeli smo na razini primarne zdravstvene zaštite, u ambulantama u Cabuni i Slatini i niti jedan nije uzet iz virovitičke bolnice. To je jako važno jer je dogovoreno da se svi oni uzorci koji imaju blaže kliničke slike uzimaju s razine primarne zdravstvene zaštite, a samo oni teži idu u bolnicu. Od devet uzoraka koje smo poslali, četiri povezujemo s pozitivnim osobama i  na taj način pratimo trag zaraze. Vezano uz slučaj pozitivnih, trenutno su 24 osobe u samoizolaciji– rekao je dr. Venus.         

Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...