Regija
VELIKA TRAGEDIJA POGODILA JE OBITELJ ŠPIONJAK IZ BABINE GREDE

Malena Branka izgubila je bitku za život, bolest je ipak bila jača
Objavljeno 2. travnja, 2020.

BABINA GREDA - Velika tragedija zadesila je u četvrtak, 2. travnja, nesretnu obitelj Špionjak iz Babine Grede. U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu preminula je njihova 7-godišnja kćerkica Branka. Na intenzivnom odjelu hospitalizirana je prije tri tjedna zbog upale mozga, a samo tri dana kasnije i njezina godinu dana mlađa sestra Blaženka, s istom dijagnozom.


- Dopustili su nam da jučer dođemo i prvi put posjetimo kćerke. Oko 13 sati stigli smo u bolnicu i čim sam ušao u sobu, na krevetu sam ugledao maleno tijelo prekriveno plahtom. Srce mi se slomilo! Znao sam da je to naša Branka. Bili smo u potpunom šoku, svijet nam se srušio! Liječnik nam je kazao da je umrla oko 11 sati. Od sinoć joj se bore za život, nisu joj nikako mogli uspostaviti tlak, učinili su, kažu, sve što je bilo u njihovoj moći, ali pomoći nije bilo - kroz plač nam je ispričao golemim bolom shrvani otac Mario.O tužnoj životnoj priči ove obitelji, čije su čak tri kćerke u dobi od 6, 7 i 11 godina u samo dva mjeseca teško oboljele od upale mozga, a liječnici pretpostavljaju da je riječ o rijetkom obliku Bickerstaff encefalitisu, Glas Slavonije je pisao protekle subote. Majka Matea nam je tada kazala da su Branka i Blaženka u induciranoj komi. Brankino stanje bilo je kritično i prognoze nisu bile nimalo ohrabrujuće. "Za razliku od Blaženke, koja je unatoč lošijem EEG-u nego prošli put ipak počela malo reagirati na podražaje, kod Branke poboljšanja nema, oteklina nije splasnula i na životu je održavaju aparati. Ali mi ne gubimo nadu i vjerujemo u oporavak", kazala nam je tada očajna majka i pozvala sve ljude velikoga srca da budu s njima u molitvi. "Zabranjeni su posjeti u bolnici i to nas psihički ubija, ne možemo ići djeci, dva tjedna ih nismo vidjeli i grozno se osjećamo. Ne spavamo, strepimo, tjeskoba nas izjeda", zavapila je.
Marija Lešić Omerović

JOŠ DVIJE KĆERKICE TEŠKO BOLESNE
Supružnici Špionjak imaju još tri djevojčice. Anita (12) i Nikolina (9) zdrave su, a Tea (11) nedavno se vratila iz Krapinskih toplica, ponovno uči govoriti i jako teško se služi lijevom rukom i nogom, gotovo nikako. Mještani Babine Grede su prije desetak dana pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za obitelj Špionjak, koja ima jako veliki odjek. Babina Greda je zavijena u crno, oplakuje 7-godišnju Branku. Poručuju da treba učiniti baš sve kako bi se pomoglo nesretnoj obitelji i njihovim kćerkama Blaženki i Tei omogućio oporavak i ozdravljenje.
Možda ste propustili...

OBNOVILI VATROGASNE GARAŽE I DOM, NABAVILI VOZILA

DVD Feričanci proslavio je respektabilnih 130 godina

ISTRAŽIVANJE PORTALA GRADONAČELNIK.HR

Vinkovci među tri najbolja grada po izdvajanju za đake

OBILJEŽAVANJE DANA POBJEDE NAD JNA I DANA BRANITELJA NAŠICA

Sjećanje na trojicu poginulih branitelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VANDALIZAM U VINKOVCIMA, IVANKOVU I PRKOVCIMA

Devastiran mural posvećen hrvatskom branitelju

2

PREKO PODUZETNIČKIH INKUBATORA DO USPJEHA

Četiri poduzetničke priče

3

OSNIVAJU PROIZVOĐAČKU ORGANIZACIJU

Udruženi proizvođači jaja bit će konkurentniji