Tehno
TONIMILUN.HR

Sve više aktivnih korisnika na portalu Tonija Miluna
Objavljeno 3. travnja, 2020.
Proteklih tjedana portal ToniMilun.hr, koji djeluje u sklopu Algebra grupe, dnevno je posjetilo i njime se koristilo gotovo devet puta više aktivnih korisnika nego što je iznosio prosjek za prošli mjesec. Tako snažan porast broja korisnika koji se dnevno oslanjaju na matematičke lekcije Tonija Miluna i suradnika pokazuje važnost takvih sadržaja u provođenju nastave i svladavanju nastavnih sadržaja, bez obzira na to koriste li se učenici materijalima za svladavanje novih nastavnih cjelina ili ponavljanje i dopunu gradiva. Broj novih korisnika koji su se registrirali na portalu tijekom ožujka porastao je za više od četiri puta na dnevnoj razini u odnosu prema prosjeku iz veljače. Portal nakon registracije automatski prikazuje učenicima sadržaje iz matematike koji se upravo tada obrađuju prema nastavnom programu, a trenutno su najaktivniji korisnici učenici prvih i drugih razreda srednje škole koji trebaju pomoć iz linearnih jednadžbi te logaritamskih i eksponencijalnih funkcija. U posljednje vrijeme pojačavaju se aktivnosti učenika trećih razreda srednje škole te maturanata, što je i očekivano, s obzirom na to da se bliži i državna matura. Maturante pak sve više zanimaju derivacije funkcija, ekstremi i limesi.


Svi su materijali potpuno besplatno dostupni i nastavnicima koji provode online nastavu u redovitom obrazovanju te ih se u dogovoru s Ministarstvom znanosti i obrazovanja potiče da se koriste matematičkim videomaterijalima kao dopunom svojim predavanjima.


Toni je ovih dana objavio i niz videosadržaja koji objašnjavaju matematičke aspekte širenja pandemije koronavirusa, gdje se mladima objašnjava opasnost širenja kroz funkciju eksponencijalnog rasta. Ovog časa to su i najgledaniji videomaterijali, koje je u samo pet dana pregledalo više od 50.000 pojedinaca.


Portal Tonija Miluna ujedno najavljuje početak nove sezone Toni Milun Lige, kviz-natjecanja koje je Toni osmislio u suradnji s poznatim kviz-autorom Joškom Lokasom i partnerima Podravkom, Algebrom i digitalnom agencijom Euroart93. M.R.
Videomaterijale u samo je pet dana pregledalo više od 50.000 pojedinaca
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike