TvObzor
VIASAT EXPLORE: ČUDOVIŠNI ŠARAN

Tri fanatika u globalnoj potrazi za tajanstvenim i moćnim vrstama ribe
Objavljeno 3. travnja, 2020.
Četvrta sezona emisije počinje se prikazivati na programu Viasat Explore u subotu, 4. travnja, u 21.50 sati

Dokumentarna emisija “Čudovišni šaran” (Monster Carp) serija je o globalnoj potrazi za tajanstvenim i moćnim vrstama šarana. Voditelj ove dokumentarne emisije entuzijastični je fanatik u lovu na šarane Ali Hamidi, koji zajedno sa svojim prijateljima Tomom Doveom i Neilom Spoonerom donosi potpuno nove ribičke pustolovine. U ovoj će sezoni iz Slovenije otputovati do Hrvatske – jezera Tribalj u zaleđu Crikvenice, i jezera Ontario nadomak Zagreba, nakon čega će se popeti na talijanske Alpe, pa od tamo krenuti u Francusku. Četvrta nam sezona donosi sve što gledatelji mogu poželjeti: od akcijom nabijenih izvlačenja velikih riba na nekim ludim jezerima prepunih čudovišta, do ribolova na najpoznatijem mjestu za lov na šarane u svijetu, gdje će iskusiti izuzetno teške uvjete za ribolov. Ove fanatike ništa neće spriječiti da se izlože opasnostima, čak ni da ugroze vlastiti život pokušavajući oboriti rekorde, savladati opasnosti i uloviti najčudovišnijeg šarana na svijetu.

Svaka epizoda puna je akcije, šala i smijeha koji se mogu i očekivati od tri dobra prijatelja na putovanju, a vidjet ćemo i kako se svaki od njih služi svojim taktikama te se bavi onim što mu najbolje ide.

Emisija snimljena u Hrvatskoj

Hrvatska se prometnula kao vjerojatno najbolje mjesto na svijetu za ulov velikih šarana i uskoro će uzgajati ribu veličine od oko 45 kilograma te će vrlo brzo srušiti svjetski rekord. Ali, prije nego što krenu na jezero Ontario nadomak Zagreba, koje je poznato po višestrukim ulovima čudovišnih šarana, Neil i Tom počinju ribolov na manje poznatom jezeru Tribanj, u zaleđu Crikvenice.

Je li Hrvatska ispunila sva očekivanja ova tri prijatelja, jesu li uspjeli ukrotiti jednog od zaista čudovišnih šarana i kako su se zabavili u Hrvatskoj možete provjeriti u četvrtoj sezoni emisije “Čudovišni šaran” koja se počinje prikazivati na programu Viasat Explore u subotu, 4. travnja, u 21.50 sati.

Nikola Kučar
VODITELJI O HRVATSKOJ
S Alijem Hamidijem, Neilom Spoonerom i Tomom Doveom imali smo prilike ukratko popričati uoči nove sezone dokumentarne serije “Čudovišni šaran”, koja se snimala i u Hrvatskoj.



Ali: Vratili smo se iz zemlje divova – Hrvatske, gdje smo snimili jednu emisiju četvrte sezone i doživjeli čudovišno veliku avanturu pecanja šarana. Ono što smo od prošlog posjeta Hrvatskoj naučili jest to da je ovo mjesto dom najnevjerojatnijih zvijeri koje možete zamisliti. Jednostavno nije bilo šanse da se ne vratimo. Naoružani znanjem prethodnog posjeta naš povratak obećavao je najluđu ribičku avanturu u povijesti, no ono što smo doživjeli uistinu je bilo nevjerojatno i izvan svih naših očekivanja.

Neil: Naše prvo odredište bilo je skriveno gorsko jezero Tribanj. Smješten u planinskoj uvali, ovo jezero veličine oko 40 hektara puno velikih, prekrasnih šarana, prosječne težine 13, pa i više kilograma, a najveći trenutačni rekord je div od 28 kilograma. Mirnoću i očaranost hrvatskom obalom na našoj drugoj lokaciji zamijenili smo predgrađem Zagreba s pogledom na autocestu – jezero Ontario.

Tom: Jezero Ontario ne bi pobijedilo na natjecanju u ljepoti, ali bi sigurno pobijedilo na natjecanju u boksu u teškoj kategoriji. Količina čudovišnih primjeraka koji obitavaju u ovom jezeru je nevjerojatna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike