Novosti
TRAŽIT ĆE PROLONGIRANJE ROKA ZA E-PROPUSNICE

Broj oboljelih u OBŽ porastao za 11, ukupno ih je 74
Objavljeno 2. travnja, 2020.

U posljednja 24 sata broj novooboljelih od koronavirusa na području Osječko-baranjske županije povećan je za 11 osoba. Kako je na konferenciji za novinare danas naveo načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, trenutačno su COVID-om-19 ukupno zaražene 74 osobe, od čega se je pet osoba na respiratoru.
- Devet je novooboljelih osoba s područja Osijeka te još dvije s područja Valpova, odnosno Belišća. Jučer je, rekao bih, bio povijesni dan što se tiče testiranja, obavili smo ih ukupno 90. Od 36 testiranja koliko je obavio Zavod za javno zdravstvo šest je osoba bilo pozitvno, dok je od 54 testiranja u KBC-u Osijek pozitivno bilo njih pet. Ono što je posebo važno, imamo nekoliko slučajeva novozaraženih osoba koje ne znaju izvor zaraze, odnosno ne znaju gdje su mogle doći u kontakt s virusom, što je jasan naputak svim građanima da kretanje i dalje treba biti vrlo ograničeno. Prema tome, shvatite ovu situaciju vrlo ozbiljno – istaknuo je Ivanović, osvrnuvši se nakon toga na e-propusnice.

- Prema naputku nacionalnog stožera svi oni koji poslije 6. travnja ne budu imali e-propusnicu neće moći napuštati mjesto prebivališta. Mi ćemo kao županijski stožer tražiti prolongaciju tog roka, jer sve propusnice koje su do sada izdane moraju biti revidirane kroz sustav, što je veliki posao, budući pojedine općine ili gradovi imaju po svega tri administratora. I. Alilović