Sport
SLUŽBENA POTVRDA

Wimbledon se ove
godine neće igrati
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Prvi put nakon Drugog svjetskog rata otkazan je turnir u Wimbledonu, a 134. izdanje najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu bit će održano od 28. lipnja do 11. srpnja 2021. godine, priopćili su iz All England Cluba (AELTC).


- Prije svega mislili smo na zdravlje i sigurnost svih koji čine Wimbledon: igrače, gledatelje iz Ujedinjenog Kraljevstva, i one koji dolaze iz svih krajeva svijeta, goste, članove, osoblje, volontere, partnere, radnike i lokalno stanovništvo, imajući na umu i našu odgovornost prema društvenim naporima u borbi protiv ovog globalnog izazova - stoji u priopćenju, nakon sastanka Glavnog odbora AELTC-a i Izvršnog odbora turnira.
Iz All England Cluba naglašavaju kako su pratili naputke britanske vlade od trenutka pojavljivanja i širenja zaraze koronavirusa te analizirali kakve će učinke mjere imati na uobičajeni početak priprema za wimbledonski turnir u travnju, kako bi bilo moguće održati natjecanje od 29. lipnja. No, nema uvjeta da se turnir održi u predviđenom, ili u nekom kasnijem terminu u 2020.


Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike