Regija
PRI KRAJU JEDAN OD NAJVEĆIH PROJEKATA VIROVITICE

Novi trg bit će mjesto za odmor i druženje mladih
Objavljeno 2. travnja, 2020.
VIROVITICA

U tijeku su završni radovi na novom trgu između Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma Virovitica. Riječ je o posljednjoj fazi gradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a služit će kao pristup dvorani te mjesto za okupljanje i razonodu djece. Ukupna vrijednost cijele investicije zgrade škole, trodijelne školske sportske dvorane i trga iznosi više od 83 milijuna kuna.

- Trima odgojno-obrazovnim ustanovama oko trga, Osnovnoj školi V. Nazor, novom COOR-u i Učeničkom domu, gravitira oko 1000 djece te će tako trg biti odlično mjesto za odmor, igru, šetnju i druženje, ali i ono najvažnije, udaljit će djecu od prometnice. Očekujemo kako će novi trg i dvorana ubrzo biti u uporabi, naravno, kad završi ova situacija oko pandemije koronavirusa. Ovo su neki od poslova koji se mogu obavljati, u kojima nema direktnog kontakta među ljudima, stoga se uspješno obavljaju i privode kraju. Ovo je jedan od najvećih projekata Grada koji će završetkom trga biti gotov – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Treba reći i kako je u svrhu olakšavanja prometovanja i sigurnosti djece u prometu, ljetos na istom tom području sagrađeno ugibalište Kiss & Ride, koje omogućuje roditeljima sigurno ostavljanje djece bez potrebe parkiranja na parkirališnim mjestima ili zaustavljanja na ugibalištu za autobus.
V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli