Kultura
MEĐUNARODNI FESTIVAL FILMOVA ZA DJECU ODGOĐEN ZA JESEN

I 9. KIKI je "u karanteni"
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI, koje se trebalo održati od 20. do 24. travnja u Zaboku i Krapini, zbog poznatih se okolnosti odgađa i održat će se od 5. do 9. listopada.


Kao i svi festivali i događanja, i dječji festival KIKI morao je "u karantenu" te su novi planirani datumi premješteni za listopad. No kako se, osim petodnevnih filmskih projekcija, ovaj festival sastoji i od različitih predfestivalskih aktivnosti za djecu i mlade, tako se dio programa ipak uspio održati. Riječ je o radionici Kako gledati film, pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Vukašinović, koja je u organizaciji Društva Naša djeca Zabok i udruge Gokul održana u veljači. Polaznici radionice učili su kako raspoznavati filmska izražajna sredstva te kako argumentirano osmisliti filmsku kritiku.


Ostale najavljene predfestivalske filmske radionice održat će se čim okolnosti to dopuste, a ove su godine organizatori festivala pripremili radionicu Ne(Moć) slike, pod vodstvom Tomislava Šobana, i radionicu animacije, u suradnji sa Školom animiranog filma iz Čakovca, koju će voditi Jasminka Bijelić Ljubić.
Sve obavijesti i novosti vezane uz 9. KIKI pratite na Facebooku i mrežnoj stranici festivala, a sve upite možete slati na e-mail: kiki.carolija@gmail.com. N.Vek.
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike