Regija
I DONJI MIHOLJAC POKRENUO ONLINE TRŽNICU

Povrće i druge proizvode nudi deset OPG-ova i dvije tvrtke, iskustva su različita
Objavljeno 2. travnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC

I miholjačka tržnica preselila se u virtualni svijet.

Oni koji su preko noći zbog koronavirusa ostali bez svojih štandova na miholjačkoj tržnici, sada svoje povrće, suhomesnate proizvode, voće te presadnice povrća, vrtnog i balkonskog cvijeća dostavljaju na kućnu adresu zahvaljujući udruzi Duga Donji Miholjac. Naime, na stranici miholjac.eu besplatno se oglašavaju proizvođači i nude svježe povrće i druge proizvode. Na stranici se mogu pronaći proizvodi OPG-ova, uvjeti dostave te kontakt za naručivanje. Prijaviti se mogu svi OPG-ovi iz Donjeg Miholjca i okolice. Popis proizvođača s proizvodima koje nude svakodnevno se ažurira novim podacima. Proizvođači objavljuju što imaju u ponudi zajedno s brojevima telefona ili kućnim adresama ili adresama e-maila te načinom dostave. Za lakše pretraživanje proizvoda postoje kategorije, primjerice, voće, povrće, suhomesnati proizvodi…

Prema riječima gradonačelnika Donjeg Miholjca Gorana Aladića, pronađen je način kako spojiti ponudu i potražnju te kako pomoći proizvođačima i građanima.

- Nastojimo našem lokalnom gospodarstvu omogućiti lakši plasman proizvoda, ali i građanima da lakše dođu do domaćih proizvoda koje proizvode lokalni OPG-ovi, da se ne moraju "motati" po trgovinama, već im se omogućuje dostava na kućni prag. Cilj nam je na ovaj način direktno spojiti proizvođače poljoprivrednih proizvoda za kućanstva s krajnjim korisnicima, koji se u ovim uvjetima ne mogu opskrbiti proizvodima na tržnicama - rekao je gradonačelnik Aladić.

Do sada se deset OPG-ova i dvije tvrtke prijavilo na stranicu miholjac.eu kako bi našli novo tržište, a iskustva su različita.

– Gore mi je nego prije. Nema predaha ni odmora. Stalno nam zvone telefoni. Ovo je hvalevrijedno i dobro je. Deset godina prodajemo u Donjem Miholjcu i kupci nas dobro poznaju. Naše povrće sigurno i brzo nalazi put do kupca, a uskoro ćemo u ponudi imati i jagode po kojima smo na neki način i prepoznatljivi – rekla nam je Nelica iz OPG-a Dumančić iz Donjeg Miholjca.

No ima i onih koji su objavili svoju ponudu proizvoda, ali nisu zadovoljni.

– Iskreno, nije nam nešto pomoglo. Do sada sam imao dva-tri telefonska poziva. Za glavicu salate mi se ne isplati dostava. I dalje svoje proizvode isključivo prodajem na kućnom pragu. Ako se ovako nastavi, povrće ću iskoristiti za zelenu gnojidbu – govori razočarano Majk Zdunić iz Podravskih Podgajaca, koji je 25 godina svoje povrće i suhomesnate proizvode prodavao u Osijeku. Snježana Fridl
Na stranici miholjac.eu besplatno se oglašavaju proizvođači i nude svježe povrće i druge proizvode
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA - ČEKA SE MINISTARSTVO

Gradu je neprihvatljivo za povrat predvidjeti više od 60 % zemljišta

Najčitanije iz rubrike