Osijek
DOBRO UIGRANA EKIPA

Unikomovce ni koronavirus ne može uplašiti
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Djelatnike Unikoma obišli smo u Antunovcu gdje su prikupljali miješani komunalni otpad

Sve je isto, samo nema ljudi, pusto je, kratko nam je, slegnuvši ramenima, na pitanje kako funkcioniraju u današnjim uvjetima odgovorio djelatnik Unikoma Siniša Šmis. Njega i kolege mu, imenjake Davora Bognara i Davora Đurčeka, obišli smo u ponedjeljak u Antunovcu gdje su prikupljali miješani komunalni otpad.

I zaista, osim pustih ulica, ništa nije odavalo da se nalazimo usred globalne krize izazvane pandemijom koronavirusa, bar što se tiče udarnih snaga Unikoma koje su radile uobičajenim tempom.

- Možda je sve skupa 20-ak kanti manje no inače, ostalo je sve isto, kante su pune i nismo primijetili da građani odlažu manje otpada - rekao nam je Davor Bognar.

Propisno opremljeni rukavicama, maskama i dezinfekcijskim sredstvom za ruke, ništa ne prepuštaju slučaju te ističu da se ne plaše previše koronavirusa.

- S obzirom na posao koji radimo, uvijek bismo mogli biti u strahu zbog kojekakvih bakterija i drugih opasnih tvari koje nam mogu ugroziti zdravlje, s obzirom na to da ljudi u kante bacaju sve i svašta. Prije ćemo od toga oboljeti nego od virusa - ističe Siniša Šmis iza kojeg je 15 godina službe u Unikomu dok su vozač Đurček i Davor Bognar djelatnici te tvrtke gotovo 30 godina.

U dugoj službi, kažu, nisu pretrpjeli nikakve ozljede, pa ih neće, nadaju se, omesti ni pošast zvana koronavirus. Ova, kako su nam sami rekli, malo starija, ali dobro uigrana ekipa, baš kao i svaka druga koja je u ovim teškim vremenima svakodnevno na raspolaganju građanima, zaslužuje poseban respekt svih nas. Svoj posao, za razliku od mnogih drugih, ne mogu obavljati od kuće, svakodnevno su na terenu i unatoč tome što se pridržavaju svih mjera opreza, izloženi su opasnosti. Uz medicinsko osoblje, pripadnike civilne zaštite i sve ostale službe koje su svakodnevno na terenu, oni su naši heroji današnjice.

Ivan Alilović
NEMA ODVOZA KRUPNOG OTPADA
Prikupljanje miješanog komunalnog i svakog drugog otpada, poput plastike i starog papira, Unikom vrši po uobičajenom rasporedu, tu nikakvih promjena, dakle, nema, no u svrhu smanjenja mogućnosti zaraze koronavirusom svojih djelatnika, ali i korisnika, donesena je odluka da se do daljnjeg obustavi mogućnost naručivanja kontejnera te naručivanje odvoza glomaznog, građevinskog i ostalog otpada za fizičke osobe. Što se tiče reciklažnih dvorišta, sva tri, Retfala, Gornji grad i Jug 2, rade prema uobičajenom rasporedu, ali zbog sigurnosti u istom trenutku u dvorištu ne može biti više od pet osoba.
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana