Regija
NAKON SEDAM MJESECI U SAD-U

Dobro došao svojoj kući,
Šimune, ti hrabri lave!
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Zbog koronavirusa let iz SAD-a bio je neizvjestan, no sve je prošlo u redu. Obitelj sada mora u dvotjednu izolaciju

Nakon sedam mjeseci boravka u SAD-u, gdje je bio podvrgnut vrlo teškoj i zahtjevnoj operaciji koja mu je omogućila da prvi put stane na noge i prohoda, hrabri lav i veliki borac, dvogodišnji Šimun Stojanović iz Županje, čiju životnu priču pratimo od samog početka, stigao je kući!

S roditeljima Martinom i Tomislavom u utorak je oko 13.30 sletio u Zračnu luku "Franjo Tuđman" u Zagrebu. "Konačno nogama na hrvatskom tlu! Sada nas čekaju dva tjedna stroge izolacije jer mi cijenimo zdravlje, mi znamo što znači dvije godine izolacije, izgubljeni socijalni kontakti i stotine dana ostavljenih u bolnici. Ne želimo ih nikome, nikada... Volimo vas sve i iz opreznosti vam zahvaljujemo jer ćete biti jaki još ova dva tjedna dok smo u izolaciji", emotivnom objavom oglasila se majka Martina na facebook-grupi "Za Šimunov korak". Povratak kući, ispričala je za Glas Slavonije na putu prema Županji, bio je do posljednjeg trenutka vrlo neizvjestan, u dogovoru s Konzulatom RH u New Yorku. U ponedjeljak su oko 10 sati krenuli iz West Palm Beacha na relaciji New Yersey - Frankfurt - Zagreb.

- Šima trenutno spava, cijelim je putem bio “za poželjeti”, baš nas je iznenadio svojom smirenošću. Na aerodromu su nas dočekali roditelji, a nismo se smjeli ni zagrliti, samo smo se gledali iz daljine. Srce je htjelo iskočiti! Srećom, Šimun je spavao i nije ih vidio! Moramo se pridržavati protuepidemijskih mjera, previše ih sve volim, pogotovo još dvojicu sinova koji me čekaju u Županji, da bih ih na bilo koji način pri povratku ugrozila. Proći će i ovo, bit ćemo strpljivi, još malo”, zaključila je.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

OBILJEŽILI SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Jedna jabuka za jednu cigaretu

NAJAVILI RAZNOVRSTAN PROGRAM

Krajem lipnja, 13. Dani Šarengrada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana