Regija
NAKON SEDAM MJESECI U SAD-U

Dobro došao svojoj kući,
Šimune, ti hrabri lave!
Objavljeno 1. travnja, 2020.
Zbog koronavirusa let iz SAD-a bio je neizvjestan, no sve je prošlo u redu. Obitelj sada mora u dvotjednu izolaciju

Nakon sedam mjeseci boravka u SAD-u, gdje je bio podvrgnut vrlo teškoj i zahtjevnoj operaciji koja mu je omogućila da prvi put stane na noge i prohoda, hrabri lav i veliki borac, dvogodišnji Šimun Stojanović iz Županje, čiju životnu priču pratimo od samog početka, stigao je kući!

S roditeljima Martinom i Tomislavom u utorak je oko 13.30 sletio u Zračnu luku "Franjo Tuđman" u Zagrebu. "Konačno nogama na hrvatskom tlu! Sada nas čekaju dva tjedna stroge izolacije jer mi cijenimo zdravlje, mi znamo što znači dvije godine izolacije, izgubljeni socijalni kontakti i stotine dana ostavljenih u bolnici. Ne želimo ih nikome, nikada... Volimo vas sve i iz opreznosti vam zahvaljujemo jer ćete biti jaki još ova dva tjedna dok smo u izolaciji", emotivnom objavom oglasila se majka Martina na facebook-grupi "Za Šimunov korak". Povratak kući, ispričala je za Glas Slavonije na putu prema Županji, bio je do posljednjeg trenutka vrlo neizvjestan, u dogovoru s Konzulatom RH u New Yorku. U ponedjeljak su oko 10 sati krenuli iz West Palm Beacha na relaciji New Yersey - Frankfurt - Zagreb.

- Šima trenutno spava, cijelim je putem bio “za poželjeti”, baš nas je iznenadio svojom smirenošću. Na aerodromu su nas dočekali roditelji, a nismo se smjeli ni zagrliti, samo smo se gledali iz daljine. Srce je htjelo iskočiti! Srećom, Šimun je spavao i nije ih vidio! Moramo se pridržavati protuepidemijskih mjera, previše ih sve volim, pogotovo još dvojicu sinova koji me čekaju u Županji, da bih ih na bilo koji način pri povratku ugrozila. Proći će i ovo, bit ćemo strpljivi, još malo”, zaključila je.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

U PODRUČJU KULTURE I SPORTA OPĆINE MARIJANCI

Udrugama podijeljeno 80.783 eura

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

U STRUKOVNOJ ŠKOLI, STRUKA UPOZORAVA:

Pronašle zmiju u učionici, rano ljeto poremetilo i njih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura