Mozaik
PREMINUO ALAN MERRILL

Autor pjesme "I Love Rock ‘n‘ Roll" umro zaražen koronavirusom
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Glazbenik Alan Merrill, autor pjesme "I Love Rock ‘n‘ Roll" umro je u 70. godini, objavila je njegova kći: ‘‘Koronavirus uzeo je mog oca jutros. Činio mi se smirenim i još uvijek je u meni tinjala nada da se njegovo ime neće pojaviti na desnoj strani ekrana CNN/Fox Newsa. Prehodala sam 50 blokova do kuće s tom nadom u srcu. Grad koji sam poznavala bio je prazan. Osjećala sam da sam jedina osoba na ulici, što sam na kraju i bila. Kad sam došla do ulaznih vrata, stigla je poruka da je preminuo.‘‘

Alan Merrill, rođen kao Allan Preston Sachs u New Yorku, živio je u Japanu i Velikoj Britaniji. Osnovao je bend Arrows s bubnjarom Paulom Varleyem i gitaristom Jakeom Hookerom. Objavili su singlove ‘‘Touch Too Much‘‘, ‘‘My Last Night With You‘‘ i ‘‘I Love Rock ‘N‘ Roll‘‘, koje je Merrill u koautorstvu napisao s Hookerom 1975. Merrill je i otpjevao ‘‘I Love Rock ‘N‘ Roll‘‘ u originalu, no slava je pripala Joan Jett & The Blackhearts. Njihova verzija, koju ljudi najbolje znaju, našla se na 1. mjestu američkog Hot 100 1982. godine. ‘‘Čula sam grozne vijesti. Moje misli i ljubav idu njegovoj obitelji. Još uvijek se sjećam kad sam gledala Arrowse na TV-u u Londonu i bila otpuhnuta pjesmom, koja kao da se izravno meni obraćala‘‘, napisala je Joan Jett.

Nakon raspada Arrowsa Merrill se pridružio grupi Runner (u kojoj su bili Steve Gould, Mick Feat i Dave Dowle) i surađivao s Rickom Derringerom i Meat Loafom. Objavio je i nekoliko soloalbuma. T.K.
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA ĆE SE ODRŽATI U VINKOVCIMA POČETKOM SRPNJA

Rimski dani traju jedan dan, ali bit će borbe gladijatora, potraga za blagom, koncert...

NAKON DVA MJESECA ZASTOJA NAŠI FILMAŠI POČINJU SNIMATI

Brešan: Zbog novih mjera sve je sporije, skuplje i zahtjevnije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RADIO OSIJEK ORGANIZIRA MANIFESTACIJU, KOJA JE OVE GODINE DRUKČIJA

Memorijal Darka Paurića 1. lipnja, na radiju i internetu

2

PJEVAČICA ZAVRTILA HULA HUP I PRIZNALA

Vanna: Nakon Eurosonga mislila
sam da više nikoga na interesiram

3

DOKUMENTARNI FILM O GLUMICI

"Neva Rošić - Lakoća igre" u nedjelju na HRT-u