Novosti
STROGE MJERE ZAŠTITE

Preseljenje odjela u KBC-u Osijeku
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Osječka bolnica uvodi znatne promjene u radu svojih odjela i klinika te velik dio svojih snaga i kapaciteta preusmjerava u borbu protiv koronavirusa. Tako će od 1. travnja jedini ulaz za vozila biti iz Huttlerove kod kružnog toka, a za sve pješake pacijente i djelatnike na raspolaganju je stari istočni ulaz kod Klinike za unutarnje bolesti. Južni ulaz potpuno se zatvara, a zapadni će služiti samo za izlazak vozila iz kruga bolnice. Ulaz u Objedinjeni hitni prijam za sve pacijente s hitnim stanjima nevezanim uz koronavirus bit će s istočne strane zgrade nove kirurgije, točnije iz dvorišta bolnice. Na drugom katu zgrade nove kirurgije smješteni su Klinika za neurokirurgiju, Zavod za ortopediju i traumatologiju i Zavod za kardijalnu kirurgiju. Na drugom katu stare kirurgije smješteni su Zavod za vaskularnu kirurgiju i Zavod za urologiju. Hitna ambulanta Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju smještena je u podrumu Klinike za ORL i kirurgiju glave i vrata. Zavod za bolesti srca i krvnih žila smješten je u dosadašnju Kliniku za psihijatriju, a Psihijatrija je preseljena u zgradu Zavoda za dječju psihijatriju s ulazom iz Ulice kardinala Alojzija Stepinca. Zavod za hematologiju, kao i Zavod za reumatologiju, kliničku imunologiju i alergologiju, te Zavod za endokrinologiju smješteni su na drugi kat Klinike za ginekologiju, a njihove su ambulante u dijelu zgrade gdje je Klinika za neurologiju.
Ambulanta Zavoda za dermatovenerologiju smještena je u prizemlje nove kirurgije. Hitna ambulanta za očne bolesti smještena je u podrum nove kirurgije, a Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ne radi do daljnjega. N.Z.Eberhard
TRIJAŽA S TERMOVIZIJSKOM KAMEROM
Na ulazu u KBC Osijek iz Huttlerove ulice bit će postavljena primarna trijaža s termovizijskom kamerom kroz koju će morati proći sve osobe koje dolaze u KBC Osijek. Klinika za unutarnje bolesti potpuno je iseljena, te je u njoj smješten Centar za dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa sumnjom na Covid-19, u čijem će se sklopu nalaziti i hitni prijam za bolesnike sa sumnjom na Covid-19.
Najčitanije iz rubrike