Regija
ZBOG UKIDANJA LINIJSKOG PRIJEVOZA

Privremeno zatvoreno 19 poštanskih ureda
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
BELI MANASTIR

Neugodno su se jučer ujutro iznenadili korisnici usluga Hrvatske pošte. Zaključani su, naime, ostali neki baranjski (ali i mnogi drugi) poštanski uredi, pa su nam s terena stizali brojni pozivi nezadovoljnih stanovnika pojedinih sela. Do daljnjega u Baranji neće raditi poštanski uredi u Baranjskom Petrovom Selu, Duboševici, Grabovcu, Karancu, Kneževu, Lugu i Zmajevcu. Ukupno je na području Osječko-baranjske županije zatvoreno njih 19, a radi ih 53.

- Poštanski uredi zatvoreni su zbog nemogućnosti organizacije rada uslijed ukidanja linija gradskog i međugradskog prijevoza. Odluka je donesena izvanredno, zbog situacije uzrokovane koronavirusom. Izmijenjen je način rada poštanskih ureda te su formirane grupe radnika koji će se izmjenjivati u radu. U slučaju da dođe do kontakta sa zaraženim radnikom ili korisnikom te nam cijela postava mora u samoizolaciju ili karantenu, nakon provedene dezinfekcije poštanskog ureda, bit će moguć nastavak pružanja usluga našim korisnicima - ističu u Uredu za korporativne komunikacije HP-a.

Promijenjeno je i radno vrijeme ureda koji rade, pa su oni u Belom Manastiru i Dardi otvoreni svakog radnog dana od 8 do 17 sati, a u Bilju i Kneževim Vinogradima ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 14, a utorkom i četvrtkom od 11 do 17 sati. Radno vrijeme ureda u Dražu, Čemincu i Petlovcu je od 8 do 10 sati, a u Batini, Jagodnjaku i Popovcu od 11,30 do 14,30 sati, od ponedjeljka do petka. Privremenim mjerama najviše su pogođene osobe treće životne dobi. I.G.
Grupa zaposlenika uvijek u pripravnosti
‘’O lokalnim promjenama prvo su obaviješteni predstavnici lokalne samouprave. Informacije o radnom vremenu poštanskih ureda dostupne su na poveznici: https://www.posta.hr/rad-postanskih-ureda/8282’’, stoji u obrazloženju koje je objavljeno na web-stranici Hrvatske pošte, uz zahvalu građanima na potpori i razumijevanju. Dodaju kako je najnovijim mjerama osigurano da uvijek postoji spremna grupa zaposlenika u pripravnosti, te kako će tijekom trajanja privremenih mjera svi gradovi i općine i dalje imati na raspolaganju poštanske urede.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike