Regija
MPC - SURADNIK BEZ KOJEG GRAD I OPĆINE NE MOGU

Donio 100 milijuna kuna
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
EU i nacionalna sredstva osigurana za ulaganja u komunalnu infrastrukturu
DONJI MIHOLJAC

Velik značaj i ulogu u poticanju ruralnog razvoja i poboljšanja životnih uvjeta lokalne zajednice i krajnih korisnika na miholjačkom području privlačenjem sredstava izradom i kandidiranjem projekata ima Miholjački poduzetnički centar Lokalna razvojna agencija d.o.o. Donji Miholjac. Više od 200 poslovnih planova i investicijskih projekata izrađenih za poduzetnike te isto toliko provedenih javnih i jednostavnih nabava, uz više od 500 prijavljenih različitih projekata za Grad Donji Miholjac i susjedne četiri općine, poduzetnike i ustanove financiranih EU-ovim i nacionalnim sredstvima, nanizao je Miholjački poduzetnički centar u proteklih sedamnaest godina od osnivanja. Do sada je kroz nacionalne i EU fondove više od 100 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu na području grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo, s kojima najčešće surađuje, uspio privući uspješan tim MPC-a koji predvodi direktorica Anela Šovagović. Privukli su sredstva od kulture do društvene i komunalne infrastrukture. MPC je uspio u Grad Donji Miholjac privući više od 21 milijun kuna iz EU fondova za sedam izuzetno važnih projekata. Tako su osigurana sredstva za gradnju komunalne infrastrukture u Industrijskoj zoni Janjevci, izradu projektne dokumentacije za obnovu kulturne baštine, gradnju biciklističke staze od graničnog prijelaza s Mađarskom do središta Donjeg Miholjca te gradnju nerazvrstane ceste od Rakitovice do Svetog Đurđa. Također, europskim sredstvima energetski je obnovljena kuglana te rekonstruiran i proširen dječji vrtić.

- U protekloj godini prijavljeno je za Grad Donji Miholjac 11 projekata ukupne vrijednosti pet milijuna kuna, a od početka 2020. pet projekata ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna – kaže direktorica Šovagović.

Među EU projektima koji su u tijeku su završetak gradnje komunalne infrastrukture u Industrijskoj zoni Janjevci u vrijednosti od 15 milijuna kuna, projekt "Zaželi" u vrijednosti od gotovo šest milijuna kuna kojim je zaposleno 40 žena, izobrazno-informativni projekt za pravilno gospodarenje otpadom… Tu je i pet projekata MPC Lokalne razvojne agencije koje je nominirala, ugovorila i provela, ili provodi, a među kojima valja izdvojiti sagrađeni Tech park u Industrijskoj zoni Janjevci. Od 2018. godine MPC je uključen u pilot-projekt ‘‘Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija‘‘ te se nalazi među 59, od ukupno 169, potpornih institucija koje su se prijavile na javni poziv, a koje će sudjelovati u Mreži PPI-ja.

- MPC Lokalna razvojna agencija nositelj je lokalnog razvoja samog Grada Donjeg Miholjca i okolnih općina. Svi važniji komunalni, gospodarski, infrastrukturni, društveni projekti na miholjačkom području prijavljuju se uz pomoć MPC-a koji ima kvalitetan i educiran tim za privlačenje nepovratnih sredstava i provođenje kako nacionalnih, tako i EU projekata – zaključila je direktorica Šovagović.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike