Osijek
PRIOPĆENJE ZZJZ-A “DR. ANDRIJA ŠTAMPAR”

Kvaliteta zraka je prihvatljiva i dobra
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
Na temelju posljednjeg indeksa kvalitete zraka za lebdeće čestice PM10 i PM 2,5, koji se određuje na temelju 24-satnih kliznih prosjeka, stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” priopćili su kako je u ponedjeljak na području grada Zagreba zrak umjerene i prihvatljive kvalitete. Rezultat je pokazao da su koncentracije čestica u noći između nedjelje i ponedjeljka niske. Sukladno s tim, jučer je zrak bio dobre kvalitete. Nadalje, mjerenja kvalitete zraka provedena u istočnom dijelu Hrvatske (Osijeku, Kopačkom ritu, Našicama), Istri i Dalmaciji pokazuju da je zrak i dalje loše kvalitete. Međutim, satne koncentracije su od jučer ujutro niske, pa je i na tom području umjerena, prihvatljiva i konačno dobra kvaliteta zraka.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju, stručnjaci preporučuju, osobito osjetljivim skupinama - djeci, trudnicama, osobama starije dobi, oboljelim od kroničnih bolesti dišnog i srčano-krvožilnog sustava, pušačima te osobama oslabljenog imuniteta da još malo pričekaju s fizičkim aktivnostima na otvorenome.

Podsjetimo, povećane koncentracije čestica PM10 i PM2,5 u zraku rezultat su dolaska pijeska iz pustinje Karakum u središnjoj Aziji. I.A.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike