Autoglas
PROMJENE

Ho-sung Song preuzeo čelno mjesto u Kiji
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Ho-sung Song, dosadašnji voditelj globalnih operacija, postao je predsjednik Kia Motors Corporation. Song će kao prvi čovjek Kije biti zadužen za ostvarivanje Plana S, srednje i dugoročne strategije čiji je cilj progresivno uspostavljanje liderskog položaja u automobilskoj industriji budućnosti. "Dugogodišnje iskustvo Songa u različitim područjima automobilske djelatnosti i njegova stručnost u globalnom poslovanju diljem svijeta bit će izuzetan adut prilikom prelaska Kije na poslovanje budućnosti, koje će obuhvaćati električna vozila i rješenja mobilnosti", priopćeno je iz kompanije. Song je do sada bio uspješan na različitim vodećim položajima kao predsjednik Kia Motors Europe i voditelj izvoznog odjela Kia Motors Corporation.

Kijina strategija Plan S želi prijeći s poslovnog sustava fokusiranog na vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem na električna i autonomna vozila. Do 2025. godine Kia namjerava ponuditi 11 električnih vozila. Time Kia želi dostići 6,6-postotni tržišni udio na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi ujedno 25 % njezine ukupne prodaje trebala predstavljati ekološki prihvatljivija vozila. Dosadašnji predsjednik Park ubuduće će biti savjetnik, što znači da će i dalje raditi na ispunjavanju Kijinih poslovnih ciljeva.

Song je do sada bio voditelj globalnih operacija Kije, predsjednik Kia Motors Europe, voditelj izvoznog odjela Kije i predsjednik Kia Motors France. M.Bu.