Crna kronika
NAKON ISPITIVANJA 52-GODIŠNJAKA

Ubojici iz Golenića 30 dana istražnog zatvora
Objavljeno 30. ožujka, 2020.

Vezani članci

U GOLENIĆU KOD SLATINE UBIO SUSJEDA

Ubijen 64-godišnji muškarac, ubojica pucao i na policiju

BJELOVAR - Zoranu Filkoviću (52), koji se sumnjiči da je hitcem iz poluautomatske puške u Goleniću kod Slatine ubio 64-godišnjeg Dragu Butura, a potom pucao i na policiju, odlukom suca istrage Županijskog suda Bjelovar određen je jednomjesečni istražni zatvor. Nakon ispitivanja u policiji i Županijskom državnom odvjetništvu Bjelovar, Filkovića se tereti za ubojstvo, pokušaj ubojstva i dva pokušaja teškog ubojstva.

Postoji osnovana sumnja da se Filković u petak oko 16 sati u Goleniću bb posvađao s dvojicom 64-godišnjaka. Prvo je poluautomatsku pušku uperio u jednog muškarca, a zatim u zrak ispalio jedan hitac, da bi se zatim približio Buturu i u njega ispalio hitac nanijevši mu pritom strijelnu ranu prsišta, zbog koje je preminuo na mjestu događaja. Drugi muškarac je uspio pobjeći i skriti se, pa ga Filković nije uspio lišiti života.

Pola sata kasnije Filković je ispalio dva hitca i u smjeru policajaca iz PP Slatina. Oni su se uspjeli skloniti i baciti na tlo, no jedan je hitac pogodio službeno policijsko vozilo. Nakon toga je Filković prišao policijskom autu nastavljajući ciljati puškom prema policajcima koji su ga ipak uspjeli svladati i oduzeti mu oružje.

Državno odvjetništvo dostavilo je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i dovršiti ubojstva. M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike