Sport
LOŠA PROGNOZA ZA TENISKI SVIJET

Neće se igrati ni Wimbledon?
Objavljeno 29. ožujka, 2020.
Tenisačice i tenisači diljem svijeta nikada nisu imali dužu stanku. Turniri su u mirovanju gotovo od početka ožujka, a izvjesno je da se neće igrati ni cijeli travanj i svibanj. Tenisači i tenisačice toliko ne miruju ni između dvije sezone, a prognoze za izlazak na travnati dio sezone nisu optimistične.

- Joj, samo da se ne otkažu turniri na travi - zavapila je prije nekoliko dana osječka teniska profesionalka Donna Vekić, a prema svemu sudeći, upravo to će se dogoditi.

Dopredsjednik Njemačkog teniskog saveza (DTB) i poznati teniski trener Dirk Hordorff tvrdi da ima pouzdane informacije o tome kako će biti otkazani svi turniri na travi, uključujući i Wimbledon, te da bi sezona mogla biti nastavljena tek u jesen. Hordorff je izjavio da je "dobio vijest kako se s priličnom sigurnošću može reći da travnatog dijela sezone neće biti", ali nije dao nikakve dodatne detalje.

Zbog koronavirusa svi turniri su otkazani do 7. lipnja, čime je, nakon američkog proljeća na tvrdoj podlozi, izgubljen i proljetni dio igranja na zemlji. Od 8. lipnja trebali bi započeti turniri na travnatoj podlozi, a Grand Slam turnir u Wimbledonu je na rasporedu od 29. lipnja do 12. srpnja. No velika je vjerojatnost da vrata All England Cluba ove godine ostanu zatvorena.

- Bio bih jako sretan kada bi se ponovno počelo igrati i u listopadu - izjavio je dopredsjednik Njemačkog teniskog saveza. I. Li.
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike