Svijet
BROJ UMRLIH VEĆI OD 2200

U SAD-u virus bez kontrole
Objavljeno 29. ožujka, 2020.
Broj umrlih od koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama u subotu je prešao brojku od 2200, dok je zaraženo više od 120.000 osoba, objavilo je sveučilište Johns Hopkins. Prema zadnjim podacima koje prenosi www.worldometers.info, broj potvrđenih slučajeva zaraze u SAD-u je 123.781, dok je umrlo 2229 osoba. Najmlađa žrtva u SAD-u imala je manje od godinu dana, objavio je guverner države Illinois JB Pritzker.

"Imam vrlo tužnu vijest. Među umrlima u posljednja 24 sata je i dijete. Znam kako je vrlo teško prihvatiti takvu vijest", izjavio je Pritzker. Odjel za zdravstvo države Illinois nije naveo je li umrlo dijete patilo od drugih bolesti. Pandemija je razotkrila svu slabost američkog zdravstvenog sustava.

U međuvremenu, američki predsjednik Donald Trump u subotu je ipak odustao od ideje da zbog pandemije koronavirusa u čitavoj saveznoj državi New York uvede karantenu, nakon što je ona naišla na velike kritike javnosti.

"Karantena neće biti potrebna", poručio je Trump putem twittera. Broj umrlih od koronavirusa u SAD-u raste velikom brzinom, sada je potvrđeno već više od 2200 smrtnih slučajeva, što je više nego dvostruko od broja umrlih prije samo dva dana.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike