Regija
U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI DEVETERO ZARAŽENIH

Oboljela i dva liječnika u Vinkovcima
Objavljeno 29. ožujka, 2020.

Vezani članci

TROJE NOVOOBOLJELIH U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Obolio i liječnik iz Doma zdravlja Vinkovci

LIJEČE SE U SAMOIZOLACIJI

U Našicama potvrđena još dva slučaja zaraze koronavirusom

Nakon što je tijekom dana Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije potvrdio kako su na području županije još dvije osobe pozitivne na koronavirus, u večernjim je satima prispjela informacija o još jednoj oboljeloj osobi. Riječ je o muškarcu s područja Vukovara koji je prije tjedan dana doputovao iz inozemstva. Iz Stožera kažu kako se oboljeli muškarac osjeća dobro, ima blage simptome, bio je u samoizolaciji i nije bio u kontaktu s drugim osobama posljednjih tjedan dana. Epidemiološka obrada je u tijeku, a zbog blagih simptoma oboljela osoba ostaje u samoizolaciji.


Sada na području Vukovarsko-srijemske županije ima ukupno devet osoba zaraženih koronavirusom, a čekaju se rezultati testiranja još 12 uzoraka poslanih 27. i 28. ožujka. Pod mjerama samoizolacije nalaze se 944 osobe, bile su četiri dojave o kršenju mjera samoizolacije, ali je provjerom utvrđeno kako nije bilo kršenja.


U objektima za karantenu nalazi se devet osoba, među kojima su i tri vozača kamiona. U Covid-19 ambulantama zaprimljeno je 20 poziva građana kojima su dežurni liječnici dali potrebne savjete i preporuke. U jednom slučaju kontaktirani su epidemiolozi i policija. Zavod za hitnu medicinu nije prevezao nijednu osobu sa sumnjom na koronavirus.


Neslužbeno se doznaje kako su među zaraženima u najistočnijoj županiji i dva liječnika Doma zdravlja Vinkovci od kojih je jedan mladi specijalizant u zdravstvenoj ambulanti u mjestu nedaleko od Vinkovaca. Među oboljelima je suprug žene kojoj je prije nekoliko dana utvrđen koronavirus i supruga također prethodno oboljelog muškarca.


Odjel za patologiju vinkovačke Opće županijske bolnice donio je uredbu o radu sa strankama u vrijeme koronavirusa gdje se navodi kako je prvi kontakt, radi dogovora za preuzimanje tijela pokojnika, moguć samo telefonski.
"Na telefonski dogovoreni termin dolaze do dva člana obitelji pokojnika pridržavajući se mjera o ograničenju društvenog okupljanja koje je propisao Stožer civilne zaštite RH te izbjegavaju bliski osobni kontakt, držeći se razmaka od najmanje dva metra. Za trajanja epidemijskog stanja prouzročenog koronavirusom (Covid-19) tijelo pokojnika se ne izdaje u odjeći, nego u plastičnim vrećama za pokojnike", navodi se u uredbi Odjela za patologiju Opće županijske bolnice Vinkovci. M.Flego / D. Korpoš

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike