Osijek
ZAJEDNIČKI DOGOVOR U OPĆINI VLADISLAVCI

Trgovine ne rade nedjeljom i blagdanima
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
U općini Vladislavci trgovine neće raditi nedjeljom. Općinski načelnik Marjan Tomas kaže da su se usuglasili i svi zajednički donijeli odluku o tome da su nedjelje i blagdani za trgovine i pekarnice u općini Vladislavci ubuduće neradni dani.

- Napominjem da Općina, sukladno zakonu, ne može donijeti odluku niti zabraniti rad nedjeljom i blagdanom, i ovo je bila inicijativa, a uz razuman razgovor svi su je vlasnici odmah prihvatili. Ne postoji ni jedan valjan i opravdan razlog za rad nedjeljom i blagdanom. Zahvaljujem svim vlasnicima trgovina i pekarnice što su pokazali razumijevanje i solidarnost te prihvatili sugestiju i odlučili, počevši od 29. ožujka, ne raditi nedjeljom i blagdanima. Samo zajedništvom i suradnjom moguće je napraviti pozitivne pomake u društvu. To podrazumijeva i sadrži i to da izabiremo biti solidarni - da ne idemo u kupnju nedjeljom i blagdanom, nego kupnju namirnica i stvari koje nam trebaju ostavimo za radne dane u trgovinama i pekarnicama na području naše općine - pojašnjava Marjan Tomas.

Ovom odlukom, dodaje on, pokazujemo zajedništvo, snagu, vjerodostojnost i napose brigu za obitelj, te potičemo osjećaj solidarnosti i jednaku mogućnost zaposlenim majkama i ženama. "Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom uvriježene su u narodnoj tradiciji, kada čovjek može kroz slavlje zahvale dragome Bogu i druženje s obitelji živjeti slobodno vrijeme koje mu je nužno", ističe Tomas. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike