Mozaik
TJEDNA TOP-LISTA PRODAJE

Prvi live album Dine Merlina,
a “Sretan put” Mije Dimšić
na sjajnom drugom mjestu
Objavljeno 27. ožujka, 2020.

Tarapana Band svojim novim albumom "Ja sam na te ponosan", ostvario je visok ulaz na domaću top-ljestvicu tjedne prodaje. Naime, album je u svom prvom tjednu prodaje dospio na visoko 4. mjesto prodaje na razini Hrvatske. Album izdaje Croatia Records.

Tarapana Band, glazbeni je sastav koji je u četiri godine postojanja ostvario mnoge uspjehe u obliku raznih suradnji i nastupa pred domaćom i stranom publikom, a prošle su godine u suradnji s Matom Bulićem imali hit-singl "Ja sam na te ponosan", prema kojemu je njihov novi album i dobio ime. A kad je riječ o nazivu banda, Frano Pehar, pjevač, u jednom intervjuu za Glazba.HR pojasnio je čitateljima kako je nastalo ovo zanimljivo ime banda.

- Budući da riječ "tarapana" označava ludilo, gužvu, odlučili smo se za ime Tarapana Band, jer svi oni koji su bili na našim koncertima znaju da ovaj bend svojim nastupima upravo radi pravo ludilo - tarapanu - priča Pehar. Momci iz Tarapane i svojim su novim albumom oduševili svoje slušatelje koji su prepoznali karakterističan zvuk banda u svakoj od 11 pjesama na albumu. Tako se uz "Ja sam na te ponosan" mogu poslušati i pjesme "Neženja", "Promil šanse za spas" u suradnji s Učiteljicama, "Tebi u Inat" uz Nives Celzijus, i još mnoge pjesme koje nesumnjivo tjeraju na ples. Jedna od takvih pjesama je i "Genijalno" s Ninom Donelli, koja je ostala zapamćena kao jedna od najzapaženijih pjesama prošlogodišnjeg CMC festivala. Iza svih pjesama stoje Dušan Bačić i Bojan Dragojević, a obuhvaćaju pjesme koje je band snimio od kraja 2015. do početka ove godine.

Kad je riječ o prva tri mjesta prodaje domaćih izdanja, ovaj put na vrhu je "Dino Merlin i Arena Pula", album "Sretan put" Osječanke Mije Dimšić našao se na drugom mjestu, a slijedi ju Danijela Martinović i album "Neopisivo". Sva tri albuma donosi Croatia Records. Nakon spomenutog Tarapana Banda na četvrtom, peto je mjesto zauzela Domenica sa svojim prvijencem "Ćiribu Ćiriba".

Na stranoj se listi prodaje na broju jedan našao Harry Styles s albumom "Fine Line". Album "Thanks For The Dance" legendarnog Leonarda Cohena, zauzeo je drugo mjesto prodaje, a na broju tri nalazi se legendarna grupa Queen i album "Greatest Hits".

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na temelju podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.K.
Na stranoj listi prodaje na broju jedan našao se Harry Styles sa svojim albumom "Fine Line"
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike