Mozaik
O KENNEDYJU

Dylan izdao prvu pjesmu nakon čak osam godina
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
Bob Dylan objavio je svoju prvu pjesmu nakon osam godina. ‘‘Murder Most Foul‘‘ traje 17 minuta i govori o atentatu na Johna F. Kennedyja. Dylan je na Twitteru objavio klip s YouTubea na kojemu se može čuti ova epska balada uz poruku: ‘‘Pozdrav mojim obožavateljima i svima koji me prate sa zahvalnošću za potporu i vjernost tijekom godina. Evo jedne neobjavljene pjesme koju smo snimili prije nekog vremena, a možda će vam biti zanimljiva. Ostanite sigurni, budite pažljivi i neka je Bog s vama.‘‘

Nova pjesma sadrži brojne reference na kulturne ličnosti i događaje tijekom godina, posebno one vezane uz šezdesete i sedamdesete. Dylan spominje rani hit Beatlesa ‘‘I Want to Hold Your Hand‘‘, Patsy Cline i Woodstock, kao i Stevie Nicks i Dona Henleyja te Glenna Freyja iz Eaglesa.

Dylanov posljednji album s autorskim pjesmama bio je ‘‘Tempest‘‘ iz 2012. Nakon toga objavio je tri albuma sa standardima - ‘‘Shadows in the Night‘‘ (2015.), ‘‘Fallen Angels‘‘ (2016.), i posljednji ‘‘Triplicate‘‘ iz 2017. T.K.
Najčitanije iz rubrike