Regija
POTVRĐEN I TREĆI OBOLJELI U VSŽ, DRUGI IZ NUŠTRA

Kelić: Sve koji budu kršili samoizolaciju policija će voditi u karantenu
Objavljeno 27. ožujka, 2020.

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u ranim popodnevnim satima je u priopćenju za javnost naveo kako je na području županije otkriven još jedan slučaj zaraze koronavirusom.
„U prijepodnevnim satima Stožer civilne zaštite VSŽ od Zavoda za javno zdravstvo VSŽ zaprimio je informaciju o još jednom pozitivnom uzorku, koji je poslan jučer na testiranje u KBC Osijek. Radi se o još jednoj oboljeloj osobi iz Nuštra. Epidemiološki izvidi ovog slučaju su još u tijeku“, stoji u priopćenju.

Ranije danas, stožer je izvijestio kako je u četvrtak evidentiran drugi slučaj oboljele osobe od koronavirusa na području županije. Riječ je o 72-godišnjem muškarcu iz Nuštra, koji je hospitaliziran u vinkovačkoj bolnici.
Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, rekla je kako oboljeli nije bio pod obveznim mjerama samoizolacije i nije nigdje putovao u posljednjih 14 dana, a prema prvim informacijama njegovo je stanje stabilno.
- U ovom trenutku je prerano govoriti kako je obolio, radi se epidemiološka obrada kako bi se utvrdio eventualni mogući izvor zaraze. Bit će dobro ako to uspijemo epidemiološkom obradom saznati, ali gledajući općenito stanje u Hrvatskoj teško ćemo za svakoga bolesnika moći dokazati izvor zaraze. Ovaj je bolesnik pregledan u ambulanti obiteljske medicine pod kontroliranim uvjetima. Dakle, javio se svojoj liječnici, dogovoren je pregled i u vrijeme pregleda u ordinaciji nije bilo drugih pacijenata, a liječnica je koristila osobnu zaštitu - navela je Krešić, dodajući kako su svi njegovi kontakti stavljeni u samoizolaciju.
Prema dostupnim informacijama, oboljeli je 14. ožujka od obitelji koja se vratila iz Austrije preuzeo torbe koje su mu poslala djeca i drugih kontakata s njima nije imao, s tim da je ta obitelj od povratka pod mjerama samoizolacije. 
Krešić je rekla kako prva oboljela žena na području Vukovarsko-srijemske županije spada u srednje-teško oboljele osobe, no njezino je stanje stabilno. S obzirom da su se i njezinu suprugu pojavili respiratorni simptomi i on će biti testiran.
Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite VSŽ, naveo je kako je na području županije 1029 osoba u samoizolaciji, međutim još uvijek pristižu ljudi iz drugih država. Sve je pozvao na odgovorno ponašanje te naglasio kako je Županija kupila određene količine zaštitnih sredstava nužnih za funkcioniranje liječnika i ustanova i najvećim dijelom ih podijelila.
- U davanju propusnica moramo biti još restriktivniji i ne davati ih građanima za ono što nije nužno. Također smo odlučili kako ćemo za sve one koji budu kršili samoizolaciju ići u smjeru da ih policija vodi u karantenu i drži pod nadzorom. Nećemo dopustiti više da netko krši pravila i dovodi u pitanje živote svih nas - naglasio je Kelić.

D. Korpoš

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike