Osijek
KRIZNI STOŽER OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Dr. Željko Zubčić: Pet novooboljelih od koronavirusa, četiri osobe na respiratoru
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
Nema novooboljelih među zdravstvenim radnicima

U petak je u Kliničkom bolničkom centru Osijek 36 osoba oboljelih od koronavirusa, a četiri osobe su na respiratoru. Dvije osobe otpuštene su iz bolnice, a kako je rekao ravnatelj KBC Osijek dr. Željko Zubčić, nema novooboljelih među zdravstvenim radnicima.

Od četvrtka je u Osječko-baranjskoj županiji pet novooboljelih i jedna osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Zlatko Pandžić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo osječko-baranjske županije rekao je kako je u četvrtak obavljeno 48 testiranja, od kojih su šest bili pozitivni.
- U našoj županiji ih je bilo pozitivno šest i jedan u Vukovarsko-srijemskoj. Imamo blagi pad u broju oboljelih kao i u cijeloj Hrvatskoj. Prije nekoliko dana bio je isti broj testiranja a tada je bilo 11 oboljelih. Tri osobe oboljele su u Ernestinovu, četiri u Ivanovcu, 24 u Osijeku, dvije u Valpovu, te po jedna u Našicama, Čepinu, Samatovcima i Petrijevcima - rekao je ravnatelj Pandžić.

Načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece, rekao je da je policija u 24 sata dobila četiri prijave o kršenju samoizolacije, a dvije su potvrđene. Dvije su dojave stigle iz trgovine i Doma zdravlja. U Osječko-baranjskoj županiji u samoizolaciji je trenutno 1190 osoba.

- Propusnice kontroliramo na osam stalnih i 23 privremena punkta koje premještamo. Utvrdili smo da sedam osoba koje su zaustavljene na stalnim punktovima nije imalo propusnice, a također sedam osoba unutar županije nije imalo valjane propusnice. Što se tiče vozača kamiona od jučer se pojednostavljuje njihov odmor, odnosno u samoizlaciji mogu biti u svom domu, no moraju biti pod svim mjerama epidemiologa. Od mađarske policije dobili smo jučer obavijest da vozači kamiona pri prelasku granice moraju imati maske i rukavice i mjeriti će im se temperatura. Utovar i istovar u Mađarskoj moraju obaviti u 24 sata - rekao je načelnik PU osječko-baranjske. S.Lacić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike