Crna kronika
ODLUKA VRHOVNOG SUDA

Potvrda: Srnec ostaje u pritvoru
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
ZAGREB


Vrhovni sud nije udovoljio žalbi Smiljane Srnec, optužene za ubojstvo sestre Jasmine Domonić i skrivanje njezina tijela 19 godina u zamrzivaču, da ju se pusti iz pritvora. Naime Vrhovni sud potvrdio je rješenje varaždinskog Županijskog suda o produženju istražnog zatvora Srnec, pa je tako rješenje varaždinskog suda postalo pravomoćno.


- Razlozi zbog kojih je istražni zatvor određen i produživan i nadalje postoje. Pravilno je prvostupanjski sud zaključio da postoji osnovana sumnja da je optuženica počinila kazneno djelo za koje se tereti. Riječ je o kaznenom djelu ubojstva počinjenog prije 19 godina, a žrtva je sestra optuženice - izvijestio je Vrhovi sud na svojoj internetskoj stranici. Podsjećaju da je prema navodima optužnice Srnec ubila sestru "zadavanjem više udaraca u glavu od kojih je žrtva odmah umrla". "Tijelo je dugi niz godina bilo skriveno, a optuženica je prema stanju spisa više godina na drukčiji način prikazivala sudbinu žrtve - svoje sestre. Ove okolnosti upućuju na visok stupanj kriminale volje kroz odlučnost, upornost i bezosjećajnost u počinjenju djela za koje se optuženica tereti", smatra Vrhovni sud.


Navode i da prema nalazu i mišljenju vještaka psihijatra optuženica ima poremećaj ličnosti s dominacijom disocijalnih i narcističkih obilježja. "Sve navedeno predstavlja okolnosti koje upućuju na postojanje konkretne i razborito predvidljive opasnosti od ponavljanja djela. Za sada se jedino mjerom istražnog zatvora kao krajnjom i najstrožom mjerom može s uspjehom otkloniti ta opasnost. Primjena mjere istražnog zatvora protiv optuženice razmjerna je postizanju opravdanog cilja s obzirom na to da se zahtjevi javnog interesa i očuvanja sigurnosti protežu nad pravom optuženice na slobodu", zaključio je Vrhovni sud.
Hrvatska javnost bila je šokirana činjenicom da je cijela obitelj godinama mogla živjeti u kući u Pavlovcu u kojoj se nalazi škrinja u kojoj je punih 19 godina skriven ljudski leš. Nitko drugi iz obitelji nije optužen. Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. godine, iako je njezin nestanak službeno prijavljen policiji tek 16. kolovoza 2005., a to je učinila Jasminina i Smiljanina majka, koja radi u Njemačkoj. S.Lacić/H
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura